• Huvudsponsorer

Lör 04 Feb  (1 match)
Ons 15 Feb  (1 match)
Fre 17 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Tor 23 Mar  (1 match)
Lör 25 Mar  (1 match)
Mån 27 Mar  (1 match)
Ons 29 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Simon och Roger årets Elvenes-stipendiater

13 juni 2017 20:45
Elvenesstipendiet

Säsongens genombrottsman på SHL-isarna samt en trotjänare som jobbar i sann Elvenes-anda – där har ni årets Elvenes-stipendiater.


I samband med tisdagens årsmöte så delades det ut stipendier ur Björn Elvenes Ungdomsstipendiefond. Årets pristagare blev Simon Ryfors (spelarpriset) och Roger Hansson (ledarpriset).
– Det är två värdiga pristagare som får priset, säger Arne Nilsson som sitter med i juryn.

Varje säsong sedan 1989-90 har det delats ut stipendier ur Björn Elvenes Ungdomsstipendiefond.
Listan med pristagare är lång och det är många stora Rögleprofiler som tagit emot pris. Många har gått en lysande karriär som spelare eller ledare till mötes. Bland namnen på pristagare hittar vi bland annat Kenny och Jörgen Jönsson, Daniel och Mathias Tjärnqvist, Mattias Sjögren, Kenth "Sudden" Bengtsson, Stefan Bergkvist och Peter "Piva" Johansson.

På tisdagskvällen var det dags att avslöja säsongen 16/17 års vinnare. Spelarpriset gick till junioren Simon Ryfors som svarade för en härlig genombrottssäsong som SHL-spelare.
– Det känns stort att få ta emot det här priset och hamna i så fint sällskap. Jag försöker bara göra mitt bästa varje dag och vill fortsätta utvecklas på samma sätt som jag gjort sen jag kom till Rögle. Jag har fått en fantastisk utbildning här och är tacksam för att jag fått chansen, säger Simon.
Simon inledde säsongen som junior, fick chansen redan i augusti i A-laget och blev till sist bofast och en av nyckelspelarna i A-laget:
– Jag är jättenöjd. När man var mitt i säsongen så var det svårt att riktigt förstå allt som hände, det var bara häftigt. Det var en säsong i rätt riktning och jag vill fortsätta utvecklas. Jag är varken färdig eller nöjd, säger han.

För Roger Hansson, som fick ledarstipendiet, så var det lite speciellt. Han kom till Rögle som pojklagsspelare och hade Björn Elvenes som tränare i flera år:
– Det känns såklart lite extra. Björn var en fantastisk ledare som jag fick förmånen att ha. Jag är stolt och glad över priset, säger Roger.
Simon och Roger fick ta emot priset och blommor av Stefan Elvenes som var på plats på årsmötet.

Här är juryns motiveringar:
Roger Hansson: ”Med en långsiktig plan över flera år har han i sann Björn Elvenes-anda jobbat tålmodigt med juniorlag och hockeygym där varje individs enskilda utveckling varit viktig och att det är viktigt att alla blir lika mycket sedda. Detaljer och driv är två av hörnstenarna i hans ledarskap och tillsammans med ett stort varmt Rögle-hjärta har klubbens talanger under nästan tre år fått den bästa miljön att utvecklas i. Nu tar han med sig detta upp i klubbens A-lag där löftena ska förädlas och ta det sista steget.”

Simon Ryfors: ”En spelskicklig och pucksäker center som under den gångna säsongen fick betalt för många års hårt slit och arbete i Rögles junioravdelning. Under åren på hockeygym tog talangen kliv i rätt riktning hela tiden. Inte påtänkt för A-lagsspel när säsongen inleddes i augusti men när han fick chansen så tog han den och etablerade sig som en SHL-spelare och en av Rögles allra nyttigaste spelare under andra halvan av säsongen. En bra spelare på isen, en utmärkt lagkamrat i omklädningsrummet och en bra ambassadör som har en spännande karriär framför sig.