Jack Connolly klar för tre år till i Rögle

Publicerad: 2016-01-22 09:05

Rögle BK har förlängt kontraktet med centern Jack Connolly. Den spelskicklige amerikanske centern är klar för tre nya säsonger i Rögle BK.

 

Samtidigt som Rögle går in i ett högintressant och intensivt skede i SHL pågår lagbygget till nästa säsong.

I dag blev det klart att amerikanske centern Jack Connolly stannar i Rögle BK i ytterligare tre säsonger, till säsongen 2019-20.

- Det känns riktigt bra att veta att jag ska vara kvar i Rögle en bra tid framöver. Det kändes rätt direkt när jag kom hit första gången från Leksand, både jag och min fru blev väl mottagna. Jag trivs jättebra med allt här, med laget, organisationen och staden, säger Jack Connolly.

Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson:

- Jag är jätteglad att Jack Connolly stannar hos oss. Jag tycker han är en riktigt bra hockeyspelare i sin bästa ålder. Jag ser Jack som en spelare att bygga laget runt i flera säsonger fram.

Jack Connolly gör sin andra säsong i Rögle och sin fjärde i svensk hockey. Han kom förra hösten från Leksand och var en av de drivande spelarna i laget som tog sig upp till SHL.

Jack har fortsatt leverera i Rögledressen den här säsongen i SHL. Han tillhör en av lagets viktigaste spelare. En smart och skridskostark center som är bra både defensivt och offensivt och som gör sina medspelare bättre.

- Ängelholm är en riktig hockeystad och precis lagom stor tycker både jag och min fru. Det ska bli spännande att få fortsätta resan med Rögle. Vi gick upp i fjol, vi ska hålla oss kvar i år och sen bygga vidare, säger Jack.

- Det finns duktiga juniorer som kommer underifrån, jag har hört att fler spännande talanger är på väg och det känns kittlande att få vara med.

Jack Connolly är en viktig pusselbit till det framtida lagbygget:

- Jack är ett bra föredöme för andra spelare. Han är väldigt professionell, han kommer till jobbet varje dag, träning som match vilket är en mycket viktig egenskap, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Jobbet med nästa års trupp går nu vidare:

- Vi vill vara ute i god tid och sätta en bra stomme. Sen vill vi såklart spetsa laget för att kunna ta nästa steg, avslutar Anders ”Masken” Carlsson.

 
Lasse Mauritzson
Fakta/Jack Connolly

Född: 15 augusti 1989 i Duluth, USA.

Familj: Fru Malaree.

Bor: I Ängelholm.

Längd/vikt: 173 cm/77 kg.

Position: Center.

Skjuter: Vänster.

Tidigare klubbar: University of Minnesota-Duluth (2008-2012), Färjestad 2012-2014, Leksand 2014 (åtta matcher), kom till Rögle 9 oktober 2014.

Statistik i Rögle totalt: 85 tävlingsmatcher, 58 poäng fördelat på 14 mål och 44 assist, 24 utv. minuter.

Aktuell: Har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Rögle, till och med 2019/20.

 

Truppen nästa år

Kontrakt till 2019/20: Jack Connolly.

Kontrakt till 2017/18: Daniel Sylwander.

Kontrakt till 2016/17: Lars Volden, Ludvig Claesson, Dominik Granak, Jesper Williamsson, Patrick Cehlin, Christopher Liljewall, Viktor Lindgren, Taylor Matson, Sebastian Wännström, David Åslin.

Utgående: Oscar Dansk (lån från Columbus BJ), Ivan Baranka, Alen Bibic, Almen Bibic, Jens Hellgren, Emil Kristensen, Kevin Marshall, Jesper Jensen, Filip Karlsson, Ludvig Rensfeldt, Jordan Smotherman.

 

 

Copyright © 2015 Rögle BK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB