Rögle förlänger med Kevin Marshall

Publicerad: 2016-02-11 19:05

Rögles kanadensiske back Kevin Marshall stannar kvar i klubben och svensk hockey i ytterligare två år. På torsdagen blev Rögle och Kevin överens om ett nytt kontrakt som gäller över säsongen 2017/18.

På tisdag inleds slutspurten i SHL. Rögle tar emot Modo i Lindab Arena i en riktig sexpoängsmatch i streckstriden.

Samtidigt pågår lagbygget för kommande säsong för fullt. På torsdagen blev det klart att Rögles kanadensiske back, Kevin Marshall, stannar kvar i Rögle i två säsonger till.

- Det känns jättebra, jag är glad över att vi kommit överens om en förlängning. Jag stortrivs här, säger Kevin Marshall.

Kevin kom till Rögle inför den här säsongen från spel i NHL/AHL i sex säsonger. Han har under sitt första år på andra sidan Atlanten acklimatiserat sig väl till den svenska stilen. Kevin är en av lagets stabilaste backar, stark och oöm i närkamperna och med ett bra förstapass.

- Jag är jättenöjd att vi kan behålla Kevin. Det är ett fullblodsproffs som kommer till jobbet varje dag och alltid jobbar hårt för att bli bättre, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Kevin Marshall ser fram emot slutspurten av den här säsongen där målet är att säkra nytt SHL-kontrakt och därefter fortsätta resan med Rögle.

- Jag trivs med att vara här i Rögle, hela organisationen jobbar varje dag för att bli bättre och jag ser fram emot att få vara med på den här resan, säger Kevin Marshall.

 
Lasse Mauritzson
46 Kevin Marshall

Född: 10 mars 1989 i Boucherville, Kanada.

Bor: Lägenhet i Ängelholm.

Längd/vikt: 185 cm/91 kg.

Position: Back.

Draftad: I andra rundan (spelare nr 41) 2007 av Philadelphia Flyers.

Matcher i A-laget: Totalt 40 SHL-matcher. 1 mål, 4 assist, 5 poäng, 58 utvisningsminuter, +3.

Tidigare klubbar: Har spelat tio NHL-matcher för Philadelphia Flyers, drygt 400 AHL-matcher för Adirondack Phantoms, Hershey Bears och Toronto Marlies.

 

Kontraktsläget i Rögle:

Kontrakt till 2019/20: Jack Connolly.

Kontrakt till 2017/18: Kevin Marshall, Daniel Sylwander.

Kontrakt till 2016/17: Lars Volden, Ludvig Claesson, Dominik Granak, Jesper Williamsson, Patrick Cehlin, Christopher Liljewall, Filip Karlsson, Viktor Lindgren, Taylor Matson, Sebastian Wännström, David Åslin.

Kontrakt 2015/16: Oscar Dansk (lån från Columbus BJ), Ivan Baranka, Alen Bibic, Almen Bibic, Jens Hellgren, Emil Kristensen, Jesper Jensen, Ludvig Rensfeldt, Jordan Smotherman.

 

 

Copyright © 2015 Rögle BK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB