• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Intensiv matchperiod för Rögle

25 januari 2016 15:32

Rögle går in i ett intensivt skede. Sex matcher på tolv dagar ska spelas innan uppehållet. Första uppgift blir Skellefteå på bortais på tisdagen. ”Det blir en mental utmaning för spelarna, att orka ladda om till varje match”, säger Rögletränaren Anders Eldebrink.


Efter en ledig söndag var Röglespelarna tillbaka i vardagen igen på måndagen. Efter träningen packades trunkarna för avfärd till Skellefteå och tisdagens match där uppe.

Det blir mycket packande av trunkar den närmsta tiden. I princip blir det nu match varannan dag fram till nästa lördag.

– Det blir intensivt med så många matcher. Träningarna blir inte så viktiga. Fysiskt är jag inte orolig, det är vi tränade för, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

– Den stora utmaningen handlar om spelarna klarar av att ladda om här uppe, i huvudet. Rensa skallen, ladda om och fokusera för nästa uppgift. Det ställer stora krav på varje enskild spelare att hantera den biten, fortsätter Eldebrink.

Den gamle stjärnbacken Eldebrink vet vad det handlar om. Under sin aktiva karriär var han med i många landslagsturneringar där det var tätt mellan matcherna:

– I VM spelade vi ofta två dagar på rad och så vilade man en. Eller på senare tid varannan dag. Det handlar om att man själv som spelare vet hur man förbereder sig mentalt och laddar om. Det är viktigt att kunna det, då kan mycket vara vunnet när du går in i en intensiv matchperiod, säger han.

Rögle förlorade i lördags hemma mot Luleå med 3-0 trots ett rejält övertag vad gäller chanser. Rögletränaren tycker att hans lag gjorde en bra match i det stora hela.

– Spelmässigt såg det bra ut. Vi behöver förbättra målskyttet. Varken Luleå eller Färjestad i torsdags spelade ut oss. Skillnaden har varit effektiviteten.

Det är en del förändringar att vänta i laget till tisdagens match i Skellefteå. Laget var inte officiellt på måndagen men klart är att unge backen Timothy Liljegren, 16, åker med upp (Jens Hellgren stannar hemma). Annars är samma spelare som i lördags uttagna.

– Timothy kommer att spela power play i alla fall. Vi kommer att matcha honom försiktigt. Han har ett bra skott, är rörlig på blå och lugn med pucken vilket är bra egenskaper, säger Eldebrink.

Rögle har mött Skellefteå två gånger hittills under säsongen, ännu har inte Rögle lyckats göra mål på norrlänningarna (0-4 hemma och 0-1 i Skellefteå).

– Det är på tiden att spräcka den nollan. Vi har en chans, bara alla tror på det, menar Rögletränaren.