• Huvudsponsorer

Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Sön 04 Dec (1 match)
Tis 06 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Fre 13 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Ons 15 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)

Intensiv matchperiod för Rögle

25 januari 2016 15:32

Rögle går in i ett intensivt skede. Sex matcher på tolv dagar ska spelas innan uppehållet. Första uppgift blir Skellefteå på bortais på tisdagen. ”Det blir en mental utmaning för spelarna, att orka ladda om till varje match”, säger Rögletränaren Anders Eldebrink.


Efter en ledig söndag var Röglespelarna tillbaka i vardagen igen på måndagen. Efter träningen packades trunkarna för avfärd till Skellefteå och tisdagens match där uppe.

Det blir mycket packande av trunkar den närmsta tiden. I princip blir det nu match varannan dag fram till nästa lördag.

– Det blir intensivt med så många matcher. Träningarna blir inte så viktiga. Fysiskt är jag inte orolig, det är vi tränade för, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

– Den stora utmaningen handlar om spelarna klarar av att ladda om här uppe, i huvudet. Rensa skallen, ladda om och fokusera för nästa uppgift. Det ställer stora krav på varje enskild spelare att hantera den biten, fortsätter Eldebrink.

Den gamle stjärnbacken Eldebrink vet vad det handlar om. Under sin aktiva karriär var han med i många landslagsturneringar där det var tätt mellan matcherna:

– I VM spelade vi ofta två dagar på rad och så vilade man en. Eller på senare tid varannan dag. Det handlar om att man själv som spelare vet hur man förbereder sig mentalt och laddar om. Det är viktigt att kunna det, då kan mycket vara vunnet när du går in i en intensiv matchperiod, säger han.

Rögle förlorade i lördags hemma mot Luleå med 3-0 trots ett rejält övertag vad gäller chanser. Rögletränaren tycker att hans lag gjorde en bra match i det stora hela.

– Spelmässigt såg det bra ut. Vi behöver förbättra målskyttet. Varken Luleå eller Färjestad i torsdags spelade ut oss. Skillnaden har varit effektiviteten.

Det är en del förändringar att vänta i laget till tisdagens match i Skellefteå. Laget var inte officiellt på måndagen men klart är att unge backen Timothy Liljegren, 16, åker med upp (Jens Hellgren stannar hemma). Annars är samma spelare som i lördags uttagna.

– Timothy kommer att spela power play i alla fall. Vi kommer att matcha honom försiktigt. Han har ett bra skott, är rörlig på blå och lugn med pucken vilket är bra egenskaper, säger Eldebrink.

Rögle har mött Skellefteå två gånger hittills under säsongen, ännu har inte Rögle lyckats göra mål på norrlänningarna (0-4 hemma och 0-1 i Skellefteå).

– Det är på tiden att spräcka den nollan. Vi har en chans, bara alla tror på det, menar Rögletränaren.