• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Rögle nollade Linköping i hemmapremiären

19 september 2015 19:09

I en kokande hemmagryta tog Rögle säsongens tre första poäng mot Linköping. Röglemålvakten Oscar Dansk skakade snabbt av sig tavlan mot Frölunda i premiären och spikade igen totalt.


Nykomlingen Rögle tog emot Linköping inför hemmafansen i Ängelholm, sugna till revansch efter den snöpliga förlusten mot Frölunda i premiären. Linköping, utan sina två toppcentrar Niklas Persson och Garret Roe, ville fortsätta sin fina segertrend från försäsongen och premiären mot Djurgården.

En spelmässigt jämn förstaperiod där lagen turas om att ha initiativet. Rögle inleder bäst och LHC avslutar bäst, men ändå är det Rögle som tar ledningen med tre minuter kvar. LHC misslyckas att få ut pucken ur egen zon, Rögles Connoly river snappar upp den och hittar Ludvig Rensfeldt som tar sig in i slottet och avlossar ett skott som går in bakom en skymd Rautio.

– Dem är lite hetare än oss, men vi har en bra period sista sju minuterna, sa Sebastian Karlsson till C More i första periodpausen.

Fortsatt chansbyte

I andra perioden fortsatte rock and roll-hockeyn. Två storspelande målvakter, lagen byter chanser med varandra, men både Rögle och LHC har svårt att etablera ett ordnat spel. LHC inleder bäst men Rögle rider på publiktrycket och tar över efterhand. Med en minut kvar frispelas Taylor Matson av Sebastian Wännström och amerikanen sätter kliniskt 2-0 över Rautios vänstra benskydd.

– Det känns jättebra där ute. Det är som en kokande gryta och det är kul att spela hockey idag, sa Rögle-backen Jesper Williamsson till C More.

Rensfeldt tvåmålsskytt

Sista perioden blir en ganska avslagen historia. Rögle kontrollerar och försvarar sin ledning och LHC har stora svårigheter att komma in på mål. Närmast reducering är Gabriel Carlsson med en chanspuck från blålinjen som landar i Oscar Dansks stolpe. Man försöker sig på en slutforcering med utplockad målvakt, men istället avgör Rögles Ludvig Rensfeldt med sitt andra mål i matchen i tom kasse.

– Vi är för ineffektiva, framförallt inledningsvis. Orkar inte mobilsera trycket och sätta press och skölja över dem som vi lyckats med på försäsongen, sa LHC-tränaren Dan Tangnes efter matchen till C More.