• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Idag 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Rögle tillbaka där de känner sig hemma

1 oktober 2015 10:00

Alla Rögles poäng så här långt in i SHL har kommit på hemmaplan. Nu väntar en hemmavecka där det första motståndet är Djurgården.


Rögle har inlett säsongen med två vinster och lika många förluster. Den gemensamma faktorn för vinsterna har varit Lindab Arena. På hemmaplan har Rögle visat hög kapacitet och besegrat såväl Linköping som Karlskrona.

Den här veckan står dubbla hemmamatcher på schemat, först Djurgården på torsdagskvällen och sedan Brynäs på lördagen.

– Vi ser fram emot att spela hemma, här är vi starka och har vunnit båda matcherna. Vi ska rätta till lite grejor från senast och sen börjar vi med Djurgården på torsdag, säger tränaren Anders Eldebrink till klubbens hemsida.

En av spelarna som inlett säsongen friskt är Patrick Cehlin och han själv tycker att hans formkurva pekar uppåt.

– De två senaste matcherna har jag bidragit mer. Jag vill vara ett offensivt hot hela tiden, säger han till Rögles hemsida.

För Cehlin innebär matchen mot Djurgården att han ställs mot en del gamla lagkamrater efter sin tid i stockholmsklubben, men han vill inte lägga för stort fokus på det.

– Det finns några stycken där som jag känner ja. Det ska bli kul att spela hemma igen och det viktiga är att vi vågar ta initiativet.

Kommer Thoresens första mål mot Rögle?

Djurgården åkte på en svidande förlust borta mot Karlskrona i lördags efter att ha dominerat kraftfullt åtminstone under den första perioden. Lagets ineffektivitet gjorde att ledningen aldrig blev större än ett mål och Karlskrona lyckades vända.

Förlust mot nykomlingarna alltså, och den här veckan väntar nya matcher mot nykomlingar. Först Rögle borta följt av Malmö hemma på lördag.

Djurgården har inte direkt haft en sprakande målproduktion hittills. Efter fyra omgångar har de gjort minst mål av samtliga lag med sju stycken. Det är av yttersta vikt att de snarast får igång målskyttet på sina förväntade målgörare som Patrik Thoresen. Norrmannen såg ut att vara lite på gång mot Karlskrona men hade inte riktigt marginalerna med sig. Kanske kommer första målet för säsongen mot Rögle?

Positivt var dock att Marcus Sörensen spräckte sin målnolla. Även han är viktig att få igång och ser nog gärna sig själv i målprotokollet oftare framöver. Tränaren Hans Särkijärvi är inne på just det spåret.

– Samtliga lag är bra under den här perioden i serien. Än är det ingen som är trött, utan alla lag är friska och fräscha. Det kommer bli en kamp, och det bästa laget för dagen och som gör flest mål kommer att vinna imorgon. Det är just det vi behöver bättra på, vårt målskytte.

Det kan nämnas att Djurgården har SHL:s sämsta effektivitet så här långt. Sju mål på 115 skott på mål innebär en effektivitet på 6,09 procent.