• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs tog extrapoängen

3 oktober 2015 19:20

Det blev en svängig match med sent avgörande när Brynäs knep extrapoängen borta mot Rögle. Det blev också en spännande debut för för Rögles Kelsey Tessier.


Oscar Dansk är SHL:s bäste målvakt sett till räddningsprocent, men han har också stått för två riktiga tabbar - den första i premiären mot Frölunda, den andra i dagens match mot Brynäs. Matchen drygt två minuter gammal när Anton Rödin skickade iväg pucken från egen zon, Greg Scott fick klubban på den strax innan för offensiv blå vilket gav den en lite annorlunda riktning, den var dock varken hård eller lurig, men gled förbi en ställd Oscar Dansk i röglemålet.

Varken han eller jag vet vart den ska gå

Röglekvitteringen kom bara drygt två minuter senare och var även den lite slumpartad Patrick Cehlin fick pucken vid den högra tekningscirkeln, åkte snyggt förbi ett par brynäsare mitt i slottet och fick sedan inte riktigt träff på pucken när han skulle till att avsluta, men den letade sig ändå in bakom Bernhard Starkbaum i brynäsmålet.

– Den slinker av bladet och hittar in på något vis, varken jag eller han vet vart den ska gå, sa Patrick Cehlin till C More efter den första perioden.

Kanadensaren Kelsey Tessier som fått sitta på läktaren under inledningen av säsongen hade en pigg SHL-debut med flera fina lägen i den första perioden. I den andra fick han göra sitt första SHL-mål. Efter en rörig situation framför målet studsade pucken i baksarg och ut, Tessier högg direkt från snäv vinkel och satte dit 2-1-pucken.

Mycket Rögle i andra

Rögle hade mycket av spelet i den andra perioden och var närmast ett mål, bland annat efter fler chanser av Tessier. Ändå blev det kvitterat i slutet av perioden sedan Brynäs fått spela i numerärt överläge. Anton Rödin droppade pucken bakåt i vid den högra sargkanten i offensiv zon, Anssi Salmela snappade upp den, och med hög fart och fin kontroll gick han in mot mål och från nära håll avlossade han ett skott som gick förbi Oscar Dansk. Målet kom med mindre än minuten kvar att spela av den andra perioden.

I den tredje spelade Brynäs upp sig, Anton Rödin var som vanligt bra och skapade bra lägen åt sig själv och sina lagkamrater men något mål blev det inte från lagkaptenen den här matchen. Det betydde dock inte att det inte blev mål - det blev det, och det var Jesper Ollas som i numerärt överläge gav Brynäs ledningen fint framspelad av Pathrik Westerholm och Oskar Lindblom. Rögle kvitterade, också det i numerärt överläge, och det var den förre brynäsaren Sebastian Wännström som gjorde målet som tog matchen till förlängning.

Rögle åkte sönder oss i två perioder

Väl där kunde Brynäs avgöra i spel tre mot tre sedan Greg Scott spelats fri av Mattias Porseland. Ensam med målvakten var han iskall och sköt ett dragskott i krysset.

– Vi är inte alls nöjda med de två första, Rögle åkte sönder oss i två perioder men vi åkte upp oss och fick ledningsmål. Vi vet var vi står och att vi har ett bra lag och slåss om poängen i varje match. Det är alltid skönt att vinna, men vi vår fortsätta jobba så här, sa Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin till C More.

I och med segern har Brynäs tagit poäng i fem av sex spelade matcher.