• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
MODO
MODO
Borta
Rögle
RBK

Skröder blev matchhjälte i ny skrud

10 oktober 2015 21:15

Ett för kvällen grönklätt MODO skulle hamna i underläge tidigt. Men tack vare konsekvent press lyckades man resa sig, vända underläget och skicka hem Rögle utan poäng. Stor segerorganisatör blev Per-Åge Skröder som stod för två mål i 3-1-segern.


Det var två lag som var svåra att skilja åt både i uniformfärgerna och på isen när Rögle gästade MODO. Hemmalaget kom stärkta av det NHL-meriterade nyförvärvet Joel Kwiatkowskis debutmatch och han fick gott om förtroende av tränaren Larry Huras omgående.

Kwietkowskis första period i SHL skulle dock sluta i underläge. Det efter att Jack Connolly styrt in 1-0-pucken fint framspelad av Patrick Cehlin efter halva den första perioden. Tack vare storspel från målvakten Oscar Dansk kunde Rögle behålla sin ledning.

"Vår sämsta period i SHL"

Ut till den andra perioden kom ett till synes pånyttfött MODO som satte full fart från första sekund. Därför kändes Bill Thomas kvitteringspuck helt logisk sett till den förändrade matchbilden. Det för kvällen grönklädda MODO fick även se Per-Åge Skröder vispa in 2-1 från nära håll efter en målvaktsretur, vilket fullbordade vändningen.

– Jag har sagt mycket nu i paus. Det här var vår sämsta period i SHL den här säsongen, sa Rögle-tränaren Anders Eldebrink till CMore inför tredje perioden.

Matchstraff för Wilson

Fokuset i den tredje perioden skulle snabbt skiftas från Rögles kvitteringsjakt till Kyle Wilsons tackling på backen Jesper Williamsson. Spelaren blev liggandes vid sarghörnet och Wilson fick ett matchstraff som följd.

När det kom till själva spelet kunde den tredje perioden sedan att bidra med en drastisk temposänkning - som kom att gynna MODO. Laget som var i ledning kunde tämligen ostört låta klockan ticka på i hög fart och när Per-Åge Skröder satte 3-1-målet i tom bur i slutskedet var det schack matt.