• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Rögle
RBK

Karlskrona siktar på att utöka poängsviten

14 november 2015 10:00

Tabelljumbon Karlskrona har nu tagit poäng i två raka matcher, en före uppehållet och en efter. Formen är alltså konserverad och dessutom spelades båda dessa matcher på bortaplan. Nu väntar Rögle på hemmaplan och Blekingelaget siktar på tre poäng.


I den sista matchen innan uppehållet vann Karlskrona borta mot Djurgården inför 12 000 åskådare i Ericsson Globe efter straffläggning. Två poäng där följdes upp av en pinne på torsdagskvällen i Jönköping mot HV71.

En och två ska nu bli tre när Rögle kommer på besök på lördagen, ett lag som Karlskrona tagit poäng mot tidigare under säsongen. De möttes redan i den tredje omgången i en match som slutade 3-2 till Rögle efter förlängning.

Karlskrona har tagit en trepoängare tidigare under säsongen och skulle verkligen behöva ta några snabbt för att inte hamna alltför långt efter i tabellen.

Mot HV71 såg det dystert ut långt in i tredje perioden, men med drygt en minut kvar lyckades Jesper Olofsson få in kvitteringen och säkra en poäng.

"För många skott sitter i magen på målvakten"

– Det lossnade lite mot Örebro så jag hoppas att killarna fick lite självförtroende från det, att de kan ha lite mer instinkt när de får lägena och inte fundera så mycket.

Så sa Rögles tränare Anders Eldebrink under uppehållet när SHL.se pratade med honom. Men i torsdagens match mot Brynäs blev det förlust med 1-5 och instinkten i avslutsögonblicken var inte riktigt som Eldebrink hade hoppats på.

– Vi var för inneffektiva, alldeles för många skott sitter i magen på målvakten. Vi måste skjuta på sidan och ha kylan i avslutslägena, sa han till C More efter matchen.

Målet som gjordes noterades Patrik Cehlin för, men det var mycket frukten av lite turliga studsar. Så skärpan måste tillbaka för Rögle som i de två sista matcherna innan uppehållet gjorde tio mål på Örebro.

Baranka avgjorde senast - avstängd nu?

När lagen möttes i omgång tre var det backen Ivan Baranka som klev fram och satte avgörandet i förlängningen. Nu är han anmäld till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd för en tackling mot huvudet i lagets match mot Brynäs. Beslut om ifall han får spela på lördagen och på så vis ha chansen att bli matchhjälte igen väntas komma från disciplinnämnden före nedsläpp.