• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Luleå vill fortsätta sin framfart i tabellen

10 december 2015 10:00

Luleå är ett av ligans hetaste lag för tillfället med segrar i sex av de sju senaste matcherna. Ni vill man fortsätta på den inslagna vägen och på allvar blanda sig in i kampen om platserna på den övre halvan av tabellen.


Till skillnad från många andra lag i SHL så har Luleå haft fullt upp. När andra har varit spellediga har Luleå varit i full fart med en helt avgörande kvartsfinal mot Frölunda i CHL.

Den matchen blev högdramatisk men Luleå fick se sig besegrat efter att kvartsfinalen avgjorts på straffar där Frölunda var strået vassare och därmed är Luleås äventyr i CHL över för denna gång.

I SHL har det gått desto bättre den senaste tiden. Sex av de sju senaste matcherna har slutat med seger varav de fyra senaste matcherna har varit fyra raka fullpoängare. Närmast kommer man från en imponerande dubbelseger mot MODO. 2-0 på hemmaplan följdes upp med klara 6-2 på bortaplan.

Blir Toni Rajala matchvinnare igen?

Nu väntar Rögle för Luleå. Ett lag man mött en gång förut denna säsong. Även då möttes man i Coop Norrbotten Arena och då slutade det med seger 4-3 efter förlängning för Luleå efter att man vänt ett 0-2 underläge. Den matchens segerorganisatör var Toni Rajala som bjöd på två mål i den matchen.

Rögle letar fortsatt efter formen

Efter torsdagens klara seger mot HV71 så ville Rögle följa upp det med en ny seger på hemmais. Men lördagens match slutade med noll poäng i bagaget efter att Färjestad vunnit med 4-2 i Lindab Arena.

Rögle är därmed kvar på sin elfteplats i tabellen med sju poäng upp till HV71 som just nu har den sista slutspelsplatsen.

Ett glädjande besked från helgen trots förlusten var Patrick Cehlins insats. Cehlin stod för Rögles båda mål i den matchen och gjorde därmed sina första mål sedan den 14 november.

Cehlin stod dessutom för två assist i matchen med HV71 och med fyra poäng på de två senaste matcherna från Cehlins klubba så finns det all anledning för Luleå att hålla ett extra öga på Rögleforwarden.

– Mot Luleå gäller det att vi har bättre ordning på defensiven än vad som var fallet i lördags mot Färjestad. Framförallt i första perioden släppte vi till alldeles för många 2-mot-1:or och 3-mot-2:or, säger tränaren Anders Eldebrink och fortsätter:

– Vi vet att Luleå ligger på bra och är starka fysiskt. Vi ska vara beredda att göra skitjobbet allihopa, det hade varit skönt med en bra avslutning innan uppehållet.