• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Fyrverkeri av Rögle i årets sista match

30 december 2015 21:14

Rögle fixade ett härligt fyrverkeri kvällen före nyårsafton. Med ett sprudlande spel slog man HV71 med 6-2 (1-0, 3-0, 2-2) och ordnade ett härligt hockeyslut på 2015.


Tränarstaben och spelarna pratade om att studsa tillbaka snabbt efter smällen i Linköping två dagar tidigare.

Och det var precis vad Rögle gjorde mot HV71, hemmalaget kom ut oerhört starkt. Det blev en intensiv och tempostark period. Hemmaspelarna låg på hårt och höll ihop laget tack vare att backarna stod upp.

Patrick Cehlin, som gjort åtta mål på de sex senaste matcherna, är fortsatt het. Han var nära redan i andra bytet med en farlig styrning.

Efter drygt nio minuter tog Rögle ledningen. Och självfallet var det Cehlin som gjorde målet. Fri på vänsterkanten sköt han lågt förbi HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel. Det var Cehlins åttonde mål på de sex senaste matcherna.

Cehlin var dock inte klar. I en riktigt bra andraperiod av Rögle var det just Patrick som gjorde 2-0 i power play efter knappt elva minuters spel. Han sköt och slog in sin egen retur.

Hemmalaget fortsatte att spela bra, hög fart och tät forechecking gav flera målchanser. 3-0 gjorde junioren Alexander Lunsjö snyggt frispelad av David Åslin på en snabb spelvändning. Det var Lunsjös första SHL-mål någonsin i sin tredje match i ligan. Iskallt lurade han Pettersson-Wentzel och la in pucken mellan benen.

Rögle hann med att göra 4-0 också innan perioden var slut. Emil Kristensen dundrade in 4-0 i powerplay i periodens slutminut.

Skotten efter två perioder var 17-6 i Rögles favör. HV bytte målvakt inför sista perioden, Erik Ersberg fick förtroendet mellan stolparna.

HV reducerade 6.18 in på sista men bara fem sekunder senare gjorde Viktor Lindgren 5-1 för Rögle och matchen var avgjord.

Taylor Matson tryckte in 6-1 på en retur på ett Daniel Sylwander-skott i en spelvändning efter 12.22 och taket i Lindab Arena höll på att lyfta.

Patraick Cehlin fick inte spela klart matchen, efter att ha fått en utvisning sa han något till domaren och fick lämna matchen med drygt fem minuter kvar.

HV:s Ryan O´Byrne fick matchstraff med 1.46 kvar efter en spearing på Jordan Smotherman, hans andra matchstraff på tre matcher mot Rögle.

HV reducerade med sju sekunder kvar i box play genom Martin Thörnberg.

Med 6-2-segern ordnade Rögle ett perfekt slut på 2015.