• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona fortsätter vinna – ny tvåa i tabellen

8 oktober 2016 21:27
#RBKKHK

På fredagen vann Karlskrona mot Rögle med 4–1 och på lördagen vann laget mot samma motstånd med 4–2. Överraskningslaget fortsätter på vinnarspåret i SHL och den femte raka segern gör nu att Karlskrona ligger tvåa i tabellen.


I de flesta back-to-back-matcher brukar det bli mycket känslor inblandade, och mötet mellan Rögle och Karlskrona var inget undantag. Redan efter några minuter drabbade David Printz, Örebro, och Bryan Lerg, Rögle, samman i en lättare brottningsmatch.

Spelmässigt var det ett litet övertag till Karlskrona under den första perioden. Alexander Deilert tog ton med ett ribbskott tidigt i matchen, och kort därpå kom målet som innebar 1–0 till gästerna som hade vunnit mötet dagen innan med 4–1. Målskytt den här gången blev John Henrion, hans första poäng för säsongen, i spel fem mot fyra.

– Ganska tät, fysisk match där ute, analyserade David Printz för CMore efter den första perioden, som slutade 1-0 till hans Karlskrona.

Utdelning för Karlskrona

Harmonin spred ut sig ännu bredare i Karlskrona när gästerna fortsatte att få utdelning i andra perioden. Mattias Guter gjorde först 2–0 efter snyggt klapp-klapp-spel med lagkompisen Jimmy Andersson. Robin Gartner skrev därefter in sig i målprotokollet då backen fullföljde ett anfall och satte punkt för detsamma med ett skott i bortre hörnet av målet.

Rögle skulle dock inte ge upp där. En snabb replik av Sebastian Wännström såg till att det inte var avgjort på långa vägar, med siffrorna 3–1.

Segertåget rullar vidare

Rögle var piskat att göra mål, för att kunna hämta upp underläget i matchen, men Karlskrona kunde på ett övertygande sätt försvara sin ledning så att Rögle sällan kom nära mål. Med några minuter kvar kunde Alexander Bergström sätta 4–1 för Karlskrona, och då hjälpte det inte för Rögle att Ludvig Rensfeldt gjorde 4–2 innan matchen var slut.

De tre poängen tillhörde sedan Karlskrona, som därmed tog sin femte raka seger i SHL, och den andra på två dagar mot just Rögle.