• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Dansk hjälte hos effektivt Rögle

27 oktober 2016 21:50
#DIFRBK

Rögle slog tillbaka Djurgården med klara 0-4 på Hovet, trots långa stunder av offensivt spel från hemmalaget. Oscar Dansk stod emot allt och noterades för 33 räddningar när Rögle tog tredje raka segern.


Ett Rögle som hade fått upp vinnarmaskinen tog sig på torsdagskvällen till Hovet för match borta mot Djurgården. Hemmalaget var i stort behov av poäng och tog tidigt kommandot om matchen. Jeff Tambellini prickade stolpen i numerärt överläge och Oscar Dansk tvingades till dubbla räddningar när Lukas Vejdemo testade.

Spelmässigt var det Djurgården som styrde matchbilden, men Rögle hade de bästa chanserna. Mikael Tellqvist stängde igen i hemmamålet och svarade bland annat för en enorm räddning då Felix Schütz fick helt öppet mål. Det fina målvkatsspelet höll siffrorna till 0-0 första 20.

I mittenakten skulle det dock lossna. Återigen var det Djurgården som pressade på, men i numerärt underläge ställde Rögle snabbt om och Filip Karlsson satte 0-1 via ett friläge. Daniel Widing hade kort därefter ett nytt friläge, som då stoppades av Tellqvist.

Djurgårdens långa förlustsvit växte

Djurgårdsmålvakten skulle dock tvingas kapitulera två gånger om i slutskedet av perioden. Först utökade Rögle effektivt via en omställning där Sebastian Wännström bjudits på pucken och därefter släppte Tellqvist en retur som Christopher Liljewall petade in till 0-3. Det var med andra ord klar fördel för gästerna inför tredje.

– Vi har tålamod och spelar bra i egen zon. Sen tar vi tillvara på lägena när vi får dem, så det känns bra, sade 0-1-skytten Karlsson till C More.

Slutperioden blev en aning avslagen, även om Djurgården försökte hitta rätt och Matt Andersson bröt sig fram till skottläge. Hemmalaget fortsatte att driva på framåt, men utan att få hål på Oscar Dansk som noterades för 33 räddningar. Patrik Cehlin fastställde slutsiffrorna till 0-4 i öppen målbur. Det innebar Rögles tredje raka seger, samtidigt som Djurgården föll för åttonde matchen i rad.

– Det är jävligt frustrerande. Vi har en klättring att göra och vi måste vinna hockeymatcher. Det gör man genom att göra mål, inte genom att släppa in dem, konstaterade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson för C More.