• Huvudsponsorer

Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Tor 23 Mar  (1 match)
Lör 25 Mar  (1 match)
Mån 27 Mar  (1 match)
Ons 29 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda går inte att stoppa - tog sjätte raka

24 november 2016 21:22
#RBKFHC

Frölunda fortsätter att rada upp vinster i SHL. Ikväll kom sjätte raka när Rögle besegrades med 4-2 i Lindab Arena. Matchvinnare blev unge Carl Grundström som stod för två av målen.


Frölunda, med fem raka segrar, satte högsta fart i jakt på sin sjätte i bortamötet med Rögle. Hemmalaget fick fokusera på kontringar i den första perioden när göteborgarna gick på samtliga cylindrar. Vi skulle dock bara bjudas på ett mål och det var unge Carl Grundström som stod för det. Han bröt in framför Oscar Dansk, trädde in pucken vid den bortre stolpen och satte sitt nionde mål för säsongen.

Pressen från gästerna fortsatte perioden ut, men en duktig Oscar Dansk räddade 16 skott och höll ner siffrorna.

  • Jag får en fri väg in och kan lägga till den vid bortre stolpen. Jag försöker att ta mig till mål och pilla in den. Det är jätteroligt att göra mål och man får mer självförtroende, sa Frölundas målskytt i C More.

I den andra perioden jämnades matchbilden ut och Rögle kom ut betydligt bättre. Det var dock gästerna som gjorde nästa mål. Sebastian Stålberg vred och vände bakom kassen innan han hittade en omarkerad Mats Rosseli Olsen framför kassen som lyfte in 2-0.

Några minuter senare vann Filip Karlsson pucken och hittade hete Bryan Lerg som skrinnade förbi en Frölundaback och kom fri med Bakala. Där gjorde Lerg ingen misstag och efter en dragning kunde han lyfta in en backhand fram till 1-2.

– Vi skapar en del offensivt, men borde skjuta mer. Vi har dock satt oss i en bra position inför tredje. Jag har spelat min bästa hockey senaste tiden, men inte lyckats få in pucken så det var riktigt skönt att näta. Vi ska ha tålamod och utgå därifrån i tredje, sa Bryan Lerg i C More.

Utökad serieledning

Den tredje perioden var även den jämn inledningsvis, men tio gyllene sekunder skulle sänka Rögles hopp. Först bröt Simon Hjalmarsson en tolv matcher lång måltorka när han rakade in Joel Lundqvist fina förarbete. Tio sekunder senare small det igen när Carl Grundström satte sitt andra i matchen och tionde för säsongen.

Innan matchen var slut hann Daniel Widing slå in en retur fram till 4-2, hans fjärde mål på de två senaste matcherna i Lindab Arena. Det målet fastställde slutresultatet och Frölunda tog sin sjätte raka seger i SHL och utökade samtidigt serieledningen.

– Jag tycker att hela laget jobbar bra, men det är skönt att göra två mål i en sådan här tight match. Vi spelar en anfallsriktad hockey och jag försöker att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, summerade Frölundas matchvinnare Grundström i C More.