• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle besegrade ett blekt Örebro

9 december 2016 21:33
#RBKÖRE

Rögle rivstartade den första perioden och hade tvåmålsledning efter den första akten. Det blev sen en rejäl uppförsbacke med allt för många utvisningar som fällde gästande Örebro.


Rögle rivstartade den första perioden och Ludvig Rensfeldt skulle stå som tvåmålsskytt efter den första perioden. Det första målet kom efter drygt sex spelade minuter. Rensfeldt tog sig in helt ensam i offensiv zon och hade inga Örebrospelare som störde honom. Han kunde enkelt lägga in 1-0 höger om Julius Hudacek. Och bara drygt två minuter senare så var han framme igen. Han lämnades helt fri framför mål och kunde styra in pucken efter en snygg passning från Felix Schütz.

– En bra period, vi kommer ut och visar att vi vill vara med. Vi spelar bra, men bjuder på lite för lätta lägen, men annars är det bra, summerade tvåmålsskytten Rensfeldt till C More efter den första perioden.

Mittenakten var en svängig sådan och det kunde lika gärna stå 3-0 som 2-1, men det var fortfarande hemmalaget som hade ett litet övertag. Örebro hade svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. Trots att man hade spel fem mot tre.

– Vi måste rycka upp oss i tredje, vi spelar egentligen ganska tamt. Vi måste få in mer puckar på mål, kanske låter klyschigt men så är det, konstaterade Tom Wandell till C More.

Utvisningarna fällde Örebro

Rögle startade den tredje perioden i spel fem mot fyra, men efter bara elva sekunder drog Örebro på sig ytterligare en utvisning och hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre. Det tog Bryan Lerg tillvara på. Bara fyra minuter senare var det dags igen, i powerplay, Cade Fairchild står uppe vid höger tekningscirkel och skjuter in pucken bakom ett något skymd Julius Hudacek. Örebro tog time out men bara minuten senare var det 5-0 till hemmalaget. Och Julius Hudacek byttes ut mot Axel Brage i örebrokassen. Men det var en alldeles för stor uppförsbacke för Örebro att skapa några hetare chanser och komma ikapp.

– Det är starkt med så många killar borta. Och Lasse var stabil i målet. Det är kul för killarna och jag gläds med dem. Det var viktigt att få spela på ledning i början, sa Rögles tränare Anders Eldebrink.