• Huvudsponsorer

Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Tor 23 Mar  (1 match)
Lör 25 Mar  (1 match)
Mån 27 Mar  (1 match)
Ons 29 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Rögle förbi Leksand efter stabil seger

2 mars 2017 21:40
Match

Efter en både spel- och målmässigt klar seger över Leksand kunde Rögle lämna över jumboplatsen till dalkarlarna. Matchen slutade 4-1 inför fina 4 622 betalande åskådare och Rögle svarade för en stark insats, särskilt i den tredje perioden.


I grundseriens näst sista hemmamatch var klassiska dalalaget Leksand på besök i Lindab Arena för säsongens Akademikronanmatchen.
Leksand som ju innan matchen låg på placeringen just ovanför Rögle. Således var matchen viktig när det gällde att undvika jumboplatsen i tabellen.

Det var hemmalaget som fick den bästa starten. Man fick tidigt chansen att spela fem mot tre, utan att spelet fungerade särskilt väl. Sekunderna efter att den första Leksandsspelaren kom in på isen fick dock Rögle utdelning. Backen Cade Fairchild gjorde sitt femte mål för säsongen då han slog in 1-0 via stolpen bakom Atte Engren i Leksandsmålet.

Lite senare in i perioden fick Rögle på nytt möjlighet att spela fem mot tre i ungefär 40 sekunder. Inte heller här klaffade spelet och man skapade inga heta chanser. Leksand kunde även hålla undan i det efterföljande fem mot fyra-spelet. Den resterande tiden av perioden fortlöpte utan att de båda lagen skapade så mycket och man gick till den första periodpausen med ställningen 1-0.

Den andra perioden inleddes lite som den första avslutades. Dålig ordning på spelet från båda lagen och få målchanser. Knappt halvvägs in i perioden fick Leksand sitt första powerplay i matchen. Rögle kunde emellertid reda ut det numerära underläget och istället utöka sin ledning till 2-0 lite senare. Jack Connolly tryckte in en retur från nära håll, hans första mål på 36 matcher.
Även detta mål gjordes då det satt en Leksandsspelare i utvisningsbåset. Samma Connolly hade minuterna senare ett friläge med chans att utöka Rögles ledning ytterligare, men pucken träffade stolpen.

Istället kunde Leksand reducera med knappt fyra minuter kvar av perioden då Rögles Kevin Marshall satt utvisad. Efter en tilltrasslad situation i Rögles målgård kunde Leksand på något vis forcera in pucken. Situationen videogranskades men målet godkändes och ställningen var 2-1. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Rögle var det något bättre laget i tredje periodens inledning och Leksands kvitteringsjakt kom av sig. Hemmalaget tog över mer och mer och skapade många chanser till att utöka sin ledning. Tyske Felix Schütz hade nog den bästa chansen men Atte Engren i bortaburen storspelade och var tät. 3-1-målet skulle till slut ändå komma och det var ett riktigt viljemål. Mathias From slet sig loss i en närkamp och fri med Engren satte han pucken ribba in. Målet var Froms första på ett bra tag och glädjen gick inte att ta miste på. Knappt två minuter senare var det dags för Bryan Lergs 19:e mål för säsongen. Återigen var det ett slagskott från blålinjen i numerärt överläge som gav utdelning och 4-1 var ett faktum. Ledningen stod sig matchen ut och Rögle kunde lämna över jumboplatsen i tabellen till Leksand.