• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Förlust för Rögle mot Linköping

24 oktober 2017 21:09
Match

Rögle lyckades inte alls studsa tillbaka igen efter förlusten i Jönköping förra omgången. Linköping kunde vända hem till Östergötland igen med tre säkra poäng efter en storseger på 0-6 inför 3.225 besvikna åskådare i Lindab Arena.


Rögle tog under tisdagkvällen emot östgötarna från Linköping hemma i Ängelholm. Rögle ville gärna hitta tillbaka till vinnaspåret igen efter förlusten i lördags uppe Jönköping mot svenska mästarna HV71.

Matchen inleddes aningen avvaktande och de klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Efterhand var det dock gästerna som tog över spelet och Rögle hade det jobbigt i egen zon.
Mitt i perioden drabbades Linköping av matchens första utvisning. Hemmapubliken hoppades på utdelning för Rögle men istället var det bortalaget som gjorde matchens första mål. Rögle tappade pucken ur anfallszon och hemmabekantingen Jakob Lilja kunde i ett läge en mot en ta sig förbi och även lura Justin Pogge i Rögles mål.

De sista fem minuterna av perioden ryckte Rögle upp sig anförda av fjärdekedjan. Några heta chanser skapades dock inte och perioden slutade 0-1.
Rögle inledde andra perioden på liknande vis som man avslutade den första. Man fick dessutom ännu en möjlighet att spela powerplay. Kvitteringen kom dock inte och istället utökade gästerna till 0-2 i ett ströanfall när man var fulltaligt. Även det målet gjordes av en före detta Röglespelare då Nick Sörensen gjorde sitt andra för säsongen.
Efter det målet tappade Rögle spelet och Linköping kunde etablera visst tryck i Rögles zon.

Hemmalaget stack dock upp då och då främst genom första- och fjärdekedjan. Linköpings övertag skulle emellertid till slut ge utdelning då Ken Andre Olimb gjorde 0-3 med en och en halv minut kvar av perioden.
Motgångarna skulle dock inte ta slut för Rögle med det utan med endast 0,5 sekunder kvar av perioden så kunde Emil Sylvegård lyfta in 0-4 efter tafatt agerande av hemmaspelarna.

Till den tredje perioden hade Rögle ändrat om i de tre första kedjorna för att få igång laget och bland annat så ersatte Simon Ryfors Jack Connolly som center i andrakedjan.
Någon omedelbar utdelning gav inte förändringen och 0-4 stod sig halvvägs in i perioden. Då passade istället gästerna på att öka till 0-5 genom Fredrik Karlström.
Med drygt fem minuter kvar av perioden kom även 0-6. Ken Andre Olimb gjorde sitt andra mål för kvällen då Linköping spelade i numerärt överläge. Det resultatet stod sig matchen ut.