• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Revanschsugen Elvenes hemma igen

25 december 2017 17:23
Inför match

Istället för julfirande på hotell i USA och uppladdning inför JVM-premiär blev det svensk jul hemma med släkt och vänner - och SHL-spel. En revanschsugen Lucas Elvenes är tillbaka i Ängelholm.


– Klart jag blev besviken och ledsen när jag fick beskedet att jag inte kom med truppen. Jag hade hoppats ta en plats men jag får försöka visa i SHL att jag ska vara med nästa år i alla fall, säger Lucas Elvenes.
Det har varit några omtumlande dygn för Röglejunioren som var med i den svenska bruttotruppen till junior-VM i ishockey som startar i Buffalo på annandag jul.
Dagen före julafton, efter andra träningslandskampen, fick Lucas tillsammans med tre andra svenska spelare beskedet av den svenska landslagsledningen att de inte får plats i den slutgiltiga svenska VM-truppen.
– Det är landslagsledningen som bestämmer. Jag tyckte själv att det hade gått bra i de båda förberedande kamperna. Men jag förstod att det skulle bli svårt när Alexander Nylander fick ok av sin NHL-klubb att spela JVM, säger Lucas som stod för fem poäng i kamperna innan JVM.

Istället för junior-VM packade Lucas ihop sina saker och satte sig på flygplatsen i Toronto den 23 december för att resa hem.
Han kom hem till Sverige på julafton och kunde fira en traditionell svensk julafton hemma hos familjen.
– Det var kul att träffa familj och vänner. Men klart det svider lite, jag hade gärna spelat junior-VM.

Men det blir hockey ändå för Lucas, på juldagen var han på plats i Lindab Arena och tränade med Rögles A-lag och förbereder sig nu för SHL-match hemma mot Linköping annandag jul.
– Det ska bli kul att spela med Rögle. Formen är bra, vi har kört två pass om dagen med landslaget, säger han.

Rögletränaren Cam Abbott var såklart kluven över att se Lucas på dagens träning:
– Det är inget enkelt beslut landslagsledningen behöver ta. Det är tufft för Lucas att inte komma med men bra för oss i Rögle. Jag gillar Lucas och han har gjort det mycket bra i matcherna för oss innan JVM-lägret. Nu har han chansen att visa här hemma att de valde fel, säger Cam.
Med Lucas tillbaka i truppen samt att Linus Sandin och Juhamatti Aaltonen är redo för spel igen ökar konkurrenssituationen rejält på forwardssidan. Totalt finns 14 anfallare att tillgå.
– Jag skulle vilja säga 15 anfallare, junioren Melvin Karlsson har gjort det bra när han kommit in och han knackar verkligen på för att få speltid, säger Cam.
Vilka anfallare och kedjor som får förtroendet i Hemvändarmatchen mot Linköping i morgon eftermiddag kl 15:15 får vi veta först matchdagen.