Rögle BK:s Officiella Nätmagasin

FREDAGEN DEN 29 MAJ

  • Följ oss på instagram
  • Besök Vår facebook sida
  • Rögle Bk Rss
  • HalvaPotten
  • Nätmagasinet driftas av It Gården
  • Nätmagasinet utvecklas av Comotion.se , en lite annorlunda reklambyrå
 
nyheter Lindholm näste debutant från talangfabriken
Lindholm näste debutant från talangfabriken

Rasmus Bengtsson är utlånad till amerikanska juniorligan. Då flyttar Rögle istället upp ytterligare en egen produkt från talangfabriken.
   Juniorverksamheten blomstrar och på söndagseftermiddagen packade 17-årige Hampus Lindholm trunken för att resa till Sundsvall för A-lagsdebut.
   - En stor utmaning och en extra kick. Det känns lika speciellt som första gången man fick dra på sig en landslagströja, kommenterar han.

Såväl Rögles J18 och J20 toppar sina serier och spås gå en lysande vårsäsong till mötes. Satsningen på egna talanger börjar betala sig väl och när Rögle på måndagskvällen möter Sundsvall borta finns ytterligare en egenproducerad talang med i laguppställningen.
   Backen Hampus Lindholm, född 1994, kliver in och spelar från start i tröja #5 och ersätter därmed utlånade Rasmus Bengtsson. Backkollega blir rutinerade Daniel Sondell.
   - Jag gillar att spela mycket och det här blir en extra kick. Det har gått bra i J20 och jag har fått förtroendet med bra istid. Att dessutom få spela med A-laget känns jättekul, kommenterar Hampus.
   Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
   - Jag är en tvåvägsback som gillar att spela offensivt men som aldrig offrar defensiva arbetet. Är ganska storväxt och bra skridskoåkare.
   Om man följt J20 under de senaste åren kan man även konstatera att Hampus aldrig viker undan utan gärna trycker till i närkamperna och står upp kring egna målet.

Det är intensiva dagar för 17-åringen som förra hösten bytte moderklubben Jonstorp mot Rögles hockeygymnasium. Förra veckan innebar J20-match i Tingsryd, första träningspasset med A-laget samt uttagning till Sveriges JVM-trupp som åttondeback.
   På lördagen fick han besked att det dessutom blir spel mot Sundsvall med A-laget på måndagskvällen följt av JVM-samling.
   - Jag ska flyga från Sundsvall 06:50 på tisdagsmorgonen och sedan samlas vi i Uppsala med JVM-landslaget. Det känns skoj att vara med där och jag tror det handlar mycket om att de vill se hur man är som spelare för framtidens JVM och även inför J18-VM i vår, berättar han.
   När man som 17-åring tas ut till J20-landslaget talar det naturligtvis sitt tydliga språk.
Pelle Svenssons talangfabrik fortsätter att leverera på yttersta nivå och allt talar för att Hampus kan gå riktigt tidigt i sommarens NHL-draft om han fortsätter spela på den nivå han gjort hela säsongen.
   På sina 26 J20-matcher har det blivit 15 poäng (4+11) och vårens Top-10-serie blir nästa steg på vägen.
   A-lagscoachen Dan Tangnes känner naturligtvis sin "nye" back väl från tiden i J20 och är inte sen att berömma insatserna.
   - Han har gjort en kanonsäsong i J20 i år och leder plus/minus-ligan för hela serien. Han gör dessutom många poäng och tar för sig rejält i spelet. En ganska komplett back. Det enda han kanske saknar är ett spetsområde och det är därför vi valt att hålla kvar honom i J20 lite längre.
   - Jag känner mig väldigt trygg med Hampus spel, avslutar Dan inför Sundsvallsresan.

OLOF ERIKZON
Publicerad: 2011-12-11 16:01

5368

HockeyAllsvenskans huvudsponsorer:

Oddset Svenska Spel Viasat Hockey

Officiella ligapartners:

Isostar Aftonbladet Sportbladet Best Western Arboga Alkoholfri Menigo

Fler nyheter