Rögle BK:s Officiella Nätmagasin

LÖRDAGEN DEN 23 MAJ

  • Följ oss på instagram
  • Besök Vår facebook sida
  • Rögle Bk Rss
  • HalvaPotten
  • Nätmagasinet driftas av It Gården
  • Nätmagasinet utvecklas av Comotion.se , en lite annorlunda reklambyrå
 
Prospects empowerd by essist J20: Effektiva gutter slog Röglejuniorer
J20: Effektiva gutter slog Röglejuniorer

På väg till veckans fyrnationsturnering i Danmark passade det Norska Team18 på att ta ett snabbare stopp i Ängelholm och Lindab Arena för att träningsspela mot ett hopkok av Rögles båda juniorlag.
   Bandyklubbens spelare visade dock på lite väl stor gästfrihet när man, trots Janne Ericsons varning, lät de rödklädda gutterna stå för tre mål redan i första perioden - ett underläge Rögle aldrig lyckades vända på.
 
- Jag fick lite känslan av att många spelare innan matchen hade inställningen att det skulle räcka att sätta ut skridskorna så fixade det sig, men det blev de ganska snabbt varse om att så var inte fallet, säger assisterande coach Janne Ericson efter matchen.
   Med tre år i Norge och Sparta Sarpsborg bör han veta vad han pratar om.
   - Många av deras spelare spelar redan i Get Ligan, Norges högsta serie, och juniorlagen har åkt lite jojo mellan A och B-gruppen internationellt, där det kanske främst är det offensiva spelet som gjort att man inte riktigt etablerat sig på högsta nivå, förklarar han.
   Mot Rögle så fungerade dock anfallet väl redan från första nedsläpp. Normännen visade på en stor effektivitet i anfallen och tog väl vara på de chanserna som gavs av ett lite väl passivt hemmalag.
   Tre mål på sju skott talar sitt tydliga språk om att de internationella gästerna hade ställt in siktena väl.
 
Rögle spelade upp sig i samband med starten av andra perioden.
   Felix Scheel slet sig fri och fintade bort Svendsen fram till en reducering och några minuter senare stod Johan Lundgren och Christoffer Nygren för ett av kvällens snyggare samarbeten när man i powerplay kunde minska marginalen till ett mål.
   Men innan Rögle på allvar hann med att börja jaga en kvittering åkte Axel Wemmenborn på en utvisning. Rögle såg ut att ha situationen väl under kontroll när Ludvig Engsund gick bakom målet för att rensa bort en dumpad puck – en puck som dock via en felträff från målvaktens klubba helt friställde en norrman som enkelt kunde raka in pucken i det övergivna målet.
   Fler mål bjöds inte de 105 åskådarna på.
   Trots att Rögle tillbringade stora delar av sistaperioden i anfallet så kom man inte närmre än ett par fina chanser som Svendsen kunde parera.
   Perioden måste för övrigt vara en av de snabbaste som spelats i Lindab Arena. Antalet avblåsningar kunde räknas på ena handens fingrar och riktigt hett blev det egentligen aldrig.
 
- Norge spelar på ett lite annorlunda sätt än vad vi är vana vid från top10. Man har backar som kliver upp högt i banan och så fort man får chansen så dumpar man ned pucken i anfallet och sätter press på oss, menar Rasmus Forslund.
   - Norge gör det bra, man spelar enkelt och konsekvent medan vi står för en bedrövlig start, tycker backen.
Är det så att Ni var trötta i benen efter två bortamatcher och ett par hundra mil i buss i helgen?
   - Det märks av på sina håll, men jag vill också säga att det inte är någon ursäkt för oss att spela på det sättet som vi gjorde i första. Vi spelade upp oss lite efter hand till att hamna på en OK nivå, men som helhet tycker jag inte att vi var där idag.
   Janne Ericson fyller i:
   - Vi ska inte förringa Norges insats, men vi kunde visat mycket mera idag.
   För Rögles del väntar nu ett tio dagar långt uppehåll att ladda om under innan Södertälje och AIK gästar Ängelholm nästa helg.
 

Rögle - Norge Team18 2-4 (0-3, 2-1, 0-0)
 
Målskyttar: Felix Scheel, Christoffer Nygren
 
 
 
// ANDREAS LJUNGGRENOLOF ERIKZON
Publicerad: 2012-02-08 11:15

2339

HockeyAllsvenskans huvudsponsorer:

Oddset Svenska Spel Viasat Hockey

Officiella ligapartners:

Isostar Aftonbladet Sportbladet Best Western Arboga Alkoholfri Menigo

Fler nyheter