Rögle BK:s Officiella Nätmagasin

LÖRDAGEN DEN 23 MAJ

  • Följ oss på instagram
  • Besök Vår facebook sida
  • Rögle Bk Rss
  • HalvaPotten
  • Nätmagasinet driftas av It Gården
  • Nätmagasinet utvecklas av Comotion.se , en lite annorlunda reklambyrå
 
pressrelease Rögle skriver seniorkontrakt med Lindholm
Rögle skriver seniorkontrakt med Lindholm

Rögle har på måndagseftermiddagen omvandlat Hampus Lindholms juniorkontrakt till A-lagskontrakt.
   Den 18-årige backen är en av de absolut hetaste inför sommarens NHL-draft och sportgruppens Pelle Svensson ser positivt på utvecklingskurvan.
   - Hampus är en blivande fältherre i sitt spel, kommenterar han det omvandlade kontraktet.
 
I december fick Hampus Lindholm debutera i A-laget och var sedan endast en hårsmån ifrån att komma med i den svenska JVM-truppen redan som 17-åring. I februari kom första seniormålet (borta mot Leksand) och en titt i statistiken understryker det faktum att han slagit igenom på allvar.
   De 20 seniormatcherna i grundserien innebar i snitt 15:21 minuters istid. På de elva slutspelsmatcherna hittills på sekunden (!) lika mycket speltid per kväll. Coacherna ger Hampus stort förtroende och Pelle Svensson, som sett honom utvecklas redan i Rögles juniorverksamhet, är inte förvånad.
   - Hampus har haft en fantastisk utveckling. Han är en blivande fältherre i sitt spel och går redan in och ger avtryck.
   Det omvandlade kontraktet understryker ytterligare det faktum att #5 Lindholm på allvar ingår i Rögles framtidsplaner för A-laget även 2012-13.
   - Han är på väg att ta en ännu större roll och ingår helt klart i vår seniorbackbesättning, fastslår Pelle Svensson i sportgruppen.
   Hur debutsäsongen i Rögles A-lag avslutas är ännu inte avgjort. Lagets jakt på Elitseriespel är i full gång. Säsongen med landslaget avslutas däremot om en knapp månad med spel i J18-VM och i juni är det dags för nästa milstolpe i form av NHL-draft. Hampus rankas som ett av de absolut hetaste namnen och beräknas gå tidigt i första rundan - vilket ger ytterligare ett kvitto på Rögles uttalade satsning på spelarutbildning.

OLOF ERIKZON
Publicerad: 2012-03-26 17:20

2956

HockeyAllsvenskans huvudsponsorer:

Oddset Svenska Spel Viasat Hockey

Officiella ligapartners:

Isostar Aftonbladet Sportbladet Best Western Arboga Alkoholfri Menigo

Fler nyheter