Rögle BK:s Officiella Nätmagasin

LÖRDAGEN DEN 23 MAJ

  • Följ oss på instagram
  • Besök Vår facebook sida
  • Rögle Bk Rss
  • HalvaPotten
  • Nätmagasinet driftas av It Gården
  • Nätmagasinet utvecklas av Comotion.se , en lite annorlunda reklambyrå
 
intervjuerreportage Comeback för Colliton i laddat Rögle
Comeback för Colliton i laddat Rögle

Sju missade matcher och över en månads frånvaro. På onsdagen gör centern Jeremy Colliton comeback i genrepet mot Frölunda och är precis lika laddad som sina lagkompisar.
    - Det känns som om jag varit borta i en evighet och jag är riktigt spelsugen även om det bara är en träningsmatch. Vi är riktigt laddade för säsongsavslutningen och har mer beslutsamhet än någonsin i gruppen.

 
Efter att ha tränat längre ispass kombinerat med fysträning under den senaste veckan ställs Rögle mot Frölunda i genrep på Lindab Arena. Matcherna lagen emellan har hittills handlat om jämna kamper där Frölunda vunnit tre av fyra - trots ett stundtals spelmässigt övertag för Rögle.
    - Så har det varit för oss flera gånger under säsongen. Matcher som har varit "up-for-grabs" och där vi inte ryckt åt oss poängen. Sådant blir man lidande för i långa loppet, konstaterar Jeremy Colliton och tillägger;
    - Även om vi låg stabilt på slutspelsplats hela hösten fram till december så hade vi för många matcher där vi inte tog poäng som varit sköna idag. Vi hade definitivt möjligheter att ligga högre upp än åttondeplats under hösten med tanke på vilken utdelning vi borde haft.
 
Nu är hösten historia och samtidigt som vintern tagit Ängelholm i ett järngrepp är läget ett annat för Colliton och laget. Det som tidigare handlade om att hitta ett vinnande hemmaspel och befästa slutspelsposition handlar nu om att ta sig samman och avsluta säsongen starkt.
    Colliton känner en märkbar skillnad i övertygelsen om detta.
    - Det är mer beslutsamhet än någonsin tidigare i gruppen. Alla har kommit tillbaka från ledigheten med laddade batterier och känner sig mentalt starka för att gå ut i strid tillsammans. Vi är riktigt laddade och vet att vi har kapacitet tillsammans att spela bra hockey.
    - Jag hade en kaptensbokstav på min tröja under tre av mina fyra år i AHL, och jag har erfarenhet från NHL. Under slutstriden av en säsong handlar det om att varje spelare är den människa han är, och bidrar med sin egen personlighet och speciella spelegenskaper till gruppen och inte försöker vara någon man själv, eller någon annan, vill att man ska vara. Glädjen i laget är helt avgörande för hur väl man lyckas. Har man inte glädje kvittar det hur beslutsam man är att lyckas.
 
Sju grundseriematcher återstår av säsongen 2009-10 innan de åtta främsta spelar SM-slutspel och Rögle antingen, oddsen till trots, tar sig upp i ingenmansland - eller får säkra kontraktet via kvalserien.
    - Vi måste fortsätta göra stabila insatser, match för match och träning för träning, precis som vi avslutade inför uppehållet.
    Hur resonerar ni i balansen mellan försvarsspel och att ta initiativet mot motståndaren?
    - Jag tror att nyckeln är att fortsätta spela förnuftigt, men samtidigt hitta enklare vägar och öppna upp matchbilden. Ju mer vi är i anfallszon och har puck, desto större kraft får motståndaren ägna åt att värja sig istället för att få ny energi i vår zon.
    - Jag tror att nyckeln för oss framöver blir att slutföra motståndaren när vi har dem under press. Att gå hela vägen när matcherna står och väger istället för att låta motståndaren ta momentum.
    Tränaren Gunnar Persson får klara sig utan Mario Kempe i matchen mot Frölunda och låter Jeremy ta plats som andracenter i kedja med Mathias Månsson och Dennis Everberg.
    - Vi är redo för match igen och känner oss starka efter bra ispass och uppbyggande fysträning. När vi varit på is har vi även haft speciella powerplayträningar och just nu har vi tre formationer beredda, där de två hetaste för kvällen kommer att matchas, förklarar GP och håller med Jeremy Colliton om att det är mer beslutsamhet än någonsin inför slutstriden.
    - Vi är fokuserade inför lördagens match mot HV och mot Frölunda handlar allt om att göra en stark prestation och känna trygghet inför omstarten. Jag vill se aggressivitet och att vi åker med Frölunda i högt tempo.
 
 
 
Laguppställning mot Frölunda, nedsläpp onsdag 19:00;
 M:
Nihlstorp (Penker)
 1: Granak, Rahimi - Scandella, Beaudoin, Brendheden
 2: Porseland, Kantor - M
ånsson, Colliton, Everberg
 3: Enström, Glimmenvall - Hjalmarsson, Sjögren, junior (troligen Linus Mohlin)
 4: Bødker, Amar - Gath, Johansson, Abid
   
 Ej uttagna: Erkgärds (ej uttagen), Kempe (skadekänning), Högardh (skadad), Alcén (skadad).

OLOF ERIKZON
Publicerad: 2010-02-23 15:00

3465

HockeyAllsvenskans huvudsponsorer:

Oddset Svenska Spel Viasat Hockey

Officiella ligapartners:

Isostar Aftonbladet Sportbladet Best Western Arboga Alkoholfri Menigo

Fler nyheter