• Huvudsponsorer

Tredje raka segern efter stabilt spel

26 januari 2019 15:40
J20

J20 fick en bra start på turnén norrut. Man slog Timrå på lördagen med 5-2 - lagets tredje raka seger och därmed befäster man sin placering över strecket som innebär JSM-slutspel.


– Det är första gången vi stöter på Timrå och det är alltid lite osäkert i början. Jag tycker vi gör det helt okej och vinner rättvist. Timrå vinner skotten men jag tycker inte de har fler farliga lägen än oss, summerar tränare Jonas Elofsson.
Det var tredje raka segern för J20 som efter en knackig start verkligen kommit igång.
– Precis som förra helgen så gillar jag vårt kreativa spel i offensiv zon. Vi spelar fyndigt, vågar hålla i pucken och passar gärna över centrallinjen och skjuter direktskott. Sen faller vi tyvärr tillbaka i gamla synder emellanåt när vi slarvar och ger bort pucken i fel läge. Man kan säga att ibland tar vi beslut som inte gynnar oss, fortsätter Jonas.

Matchen? Timrå tar ledningen i första minuten men Rögle vände till en 3-1-ledning efter tre mål på drygt två minuter. Målskyttar var Gustav Arvidsson 2 och Sebastian Cederle. Andra perioden slutade 1-1 där Rögles mål gjordes av Oliver Johannesson och Erik Kurtz Bengtsson fastställde slutresultatet till 5-2 i tredje.
Backen Martin Vitalos fick matchstraff i första perioden och är avstängd i söndagens match i Skellefteå.
– Tycker synd om Martin. Vår Benjamin Magnusson fick en ful tackling i ryggen och Martin tog tag i killen som gjorde det. Tycker det hade räckt med matchstraffet idag, säger Jonas.

Noterbart är att målvakten Philip Aldenrud stod sin tredje match i J20 och noterades för tredje raka segern.
– Kul för Philip. Nu är det Calle Clangs tur i Skellefteå i morgon. Gustav Arvidsson gjorde två mål idag och har gjort sex på de tre senaste matcherna, han är på rätt ställe och har bra hjälp av sina lagkamrater, säger Jonas.
I morgon söndag väntar serieledande Skellefteå:
– Jag tror det kommer att gå fortare, det är viktigt att vi inte bjuder på så mycket, avslutar Jonas.