J18 tog sig vatten över huvudet
Publicerad: 2018-06-03
J18
Rögles J18 fortsätter att testa nya träningsformer. För en tid sedan fick man köra ett pass med truppgymnasterna i Engelholmsgymnasterna och i veckan hoppade man i simbassängen tillsammans med elitsimmarna i Ängelholms Simsällskap.

– Det är nyttigt att testa nya idrotter. Simning är ett skonsamt träningssätt och en välbehövlig paus från löparspåret och gymmet för killarna, säger J18-coachen Magnus Rahm.

J18-spelarna bytte fruset vatten mot flytande form en kväll och tillsammans med Ängelholms Simsällskaps a-grupp (deras a-lag) genomfördes en en och en halv timmes lång träning i poolen.
– Vi fick testa på de olika simsätten och olika teknikövningar för att lära sig dem. Vi tränade även starter och vändningar. Killarna fick sig en och annan kallsup och det blev några magplask också, säger Magnus.
Simmarna som gav instruktioner till hockeyspelarna var bland annat EM-guldmedaljören Hanna Rosvall och landslagssimmaren Ida Liljeqvist gav instruktioner.

Det var 18 trötta men nöjda grabbar som avslutade passet med en 10-mannastafett med blandade lag. Här fick hockeygrabbarna se hur snabbt de kan gå i bassängen.
– Vi vill rikta ett stort tack för att vi fick vara med på ÄSS träning. Extra tack till chefstränare Emil Jonsson som styrde upp allt perfekt. Nästa gång vi tränar ihop blir det på fruset vatten så grabbarna får glänsa lite, säger Magnus. Nu är frågan vad J18-killarna ska testa för idrottsgren nästa gång. Kanske en klassisk sjukamp i friidrott?

Lasse Mauritzson