Inför nedsläpp: Frölunda - Rögle
Publicerad: 2021-10-14
Inför nedsläpp
Rögle åker norrut längs västkusten till Göteborg för möte med Frölunda. Pucken släpps klockan 19.00 i Scandinavium.

Så sent som igår spelade Rögle CHL när SønderjyskE var på besök i Ängelholm. Rögle vann den matcen med 8-3 och säkrade gruppsegern i Champions Hockey Leauge.

Nu skiftas fokus snabbt över till SHL, där Rögle har visat upp god form de senaste matcherna. Rögle har tre raka segrar i SHL: Brynäs (5-4 efter straffar) och Djurgården (4-1) på bortais innan Malmö besegrades i hemmapremiären i lördags. Segrarna gör att de grönvita hakar på i toppen av tabellen trots att flera lag har spelat två matcher fler. Rögle ligger just nu på en femteplats med 14 poäng.

Kvällens motståndare Frölunda är ett av lagen uppe i tabelltoppen. Göteborgarna har inlett säsongen starkt och är just nu serieledare med sina 19 poäng. Förra säsongen hade Frölunda stora problem med spelet i numerärt överläge, men inför säsongen återvände forwarden tillika powerplayspecialisten Ryan Lasch till laget. Det har gett önskad effekt. Frölunda har bäst powerplay i ligan så här långt den här säsongen med en effektivitet på 48% efter nio matcher.

Senast Rögle var i Göteborg och Scandinavium var under slutspelet i våras, då vann laget klart i fyra raka matcher i kvartsfinalserien. Faktum är att Rögle har trivts med att spela mot Frölunda på bortais de senatse säsongerna. Åtta av de senaste nio matcherna lagen emellan i Scandinavium har slutat med bortaseger för de grönvita.

LÄGET I LAGEN

Rögle spelade med en yngre trupp i onsdagens CHL-match och ett par ordinarie spelare fanns inte med. Laget har värmning på is under förmiddagen och först efter den kommer det att klarna över hur truppen ser ut till kvällens match.

Frölunda saknar långtidsskadade forwarden Jacob Nilsson. Mot Djurgården senast saknades också Viktor Ekbom.

SIFFRORNA

2 - poäng per match har Rögle snittat i de sju första SHL-matcherna.

10 - poäng har Ryan Lasch gjort i powerplay så här långt.

22 - mål har Rögle gjort.

78,57 - är Rögles boxplay-procent.

GRÖNT & VITT GAMEDAY

Joel Nordström