Succé för årets Sommarcamper
Publicerad: 2018-08-10
Röglecamp
På fredagen avslutades den sjätte och sista av årets Sommarcamper. Totalt 360 unga hockeyspelare från när och fjärran har deltagit och fått en härlig start på kommande säsong och campansvarige Arne Nilsson konstaterar att årets upplaga varit en succé.

– Vi ökade antalet camper från fyra till sex i år och alla har varit fullbokade. Vi har fått väldigt bra feedback och många har redan kommit och vill anmäla sig till kommande camper, säger Arne Nilsson.
I tre veckors tid har RögleAkademin arrangerat sina camper. På fredagen var det avslutning för det sista gänget. Tre olika åldersgrupper plus målvakter har under tre dagar fått en rejäl dos av ishockey: tre ispass samt två fys om dagen.
– Vi har haft skridskoteknik, individuell puckteknik och smålagsspel som tema på ispassen. Målvakterna har haft en del egna pass, säger Arne Nilsson.

På isen har Patric Kjellberg och William Wallén delat på ansvaret för innehållet. William Wallén är ny isinstruktör i Rögle och har haft ett par intensiva veckor.
– Det har varit jätteroligt och det känns som att ungdomarna uppskattat våra camper, säger han.

Av de 360 deltagarna har 200 kommit från klubbar norr om Hallandsåsen, 23 utländska och resten från Skåne.
RögleAkademins campansvariga pustar nu ut men går snart igång med planeringen av kommande camper i vinter.
– Vi kommer att arrangera Höstlovscamp (vecka 44), Nyårscamp (vecka 1, 2019) och Sportlovscamp (vecka 8, 2019) och givetvis så blir det en Sommarcamp även nästa år. Vi har inte satt exakta datum ännu men det kommer information inom kort, säger Arne Nilsson.
Rögle BK vill tacka alla deltagare samt ledare för årets Sommarcamper.

Lasse Mauritzson