Nya ansikten och ny fas på försäsongen
Publicerad: 2018-05-07
Försäsong
Ny vecka och dessutom en ny fas i försäsongsträningen för Röglespelarna. Och dessutom dök ett par nya ansikten upp på träningen på Filborna Arena: nyförvärvet Daniel Zaar och landslagsanfallaren Olle Liss som ser fram emot en sommar som hockeyspelare.

– Jag har ju haft ett jobb på somrarna bredvid min hockey. Nu är det här mitt jobb, att träna. Det känns väldigt priviligierat och det ska bli intressant att se vilken effekt det får, säger Olle Liss i samband med måndagens träningspass på Filborna Arena.
Olle Liss kom till Rögle från Pantern strax före att transferfönstret stängde i februari och gjorde stor succé direkt. Det gick så bra att han blev uttagen till Tre Kronors VM-förberedelser och där höll han sig kvar i tre veckor (sex poäng varav fyra mål på sex landskamper).

Olle fick därefter ledigt några extra veckor men på måndagen var det dags att ansluta till Rögles försäsongsträning.
– Jag är förväntansfull och faktiskt riktigt sugen på att dra igång. Det ska bli skönt att bara fokusera på min träning. Förr behövde jag gå till jobbet efter träningen. Eller så jobbade jag på dagen och tränade på kvällen, säger han.
Olle hade ett brett leende på träningen under hela förmiddagen - ända fram till det avslutande intervallpasset på en assaultbike. Efter intervallerna låg han länge på golvet.
– Usch, jag har ingen känsla i varken ben eller armar. Det tog.

Även Daniel Zaar gjorde sin första träning med laget på måndagen efter att ha skrivit på för en dryg vecka sedan.
– Det känns sjukt roligt att komma tillbaka. Kul att dra igång igen med träningen, säger Daniel som hamnade i en träningsgrupp med bland annat bröderna Lucas och Ludvig Elvenes.

Träningsgruppen består nu av 13 spelare och på måndagen var det dags för byte av program. Fystränare Erik Olsson har lagt upp sommarens träning i olika block, fyra veckor långa.
– Man kör tungt de tre första veckorna och avslutar sen med en lite lättare träning sista veckan innan man byter. Vissa spelare har kört muskeltillväxt första månaden och de går nu in i en styrkefas. Andra, som kanske inte behöver bygga muskler har kört styrka först och går istället in i träning med explosivitet, förklarar Erik Olsson.
Han är nöjd med träningen så här långt, som även innebar minst ett ispass i veckan:
– Killarna har kört på bra, det är ett riktigt nice gäng, säger han med ett leende.

Lasse Mauritzson