Många ville prova på flickhockey
Publicerad: 2020-09-16
Team Tjejer
I lördags var det prova-på-dag för tjejer som vill testa att spela ishockey. Och det blev stor succé. 26 stycken anmälde sig - och mer än hälften har redan anmält att de vill fortsätta spela ishockey i Rögle Team Tjejer.

– Vi är supernöjda med dagen. Vi hade 26 stycken som kom och testade på och redan på kvällen hade jag fått de första som anmälde att de vill komma och fortsätta träna med oss, säger Ellinor Rydell, ansvarig för Rögle Team Tjejer.
I lördags hade man två olika tider för att prova på och det kom 13 till respektive pass, totalt 26 stycken jämfört med 17 förra året.
– Det var bra att vi hade två olika pass, det gav oss större möjlighet och tid att ta hand om alla nya som kom samt prata med föräldrarna.
En utmaning var de coronarestriktioner som gäller vilket innebar att föräldrarna inte kunde följa med in i hallen.
– Men det gick bra, vi mötte utomhus och tog med barnen in. Samt så livesände vi från isen vilket innebar att föräldrarna kunde följa vad som hände på sina telefoner.
Av de 26 som kom och provade på i lördags har 14 anmält att de kommer på nästa träning. Det innebär att Team Tjejers träningsgrupp växer till över 50 aktiva!
– Det är jätteroligt att så många vill komma och spela ishockey med oss men det blir också en utmaning för oss. Men det är angenäma problem, avslutar Ellinor.
Titta gärna på bilderna från lördagen i bildspecialen.

Lasse Mauritzson