En sista fest - sen väntar nya tider för Ted
Publicerad: 2018-03-09
Inför match
Sista matchen för säsongen är också sista festen med det här gänget. När försäsongsträningen drar igång efter påsk är det inte samma grupp. Och för centerklippan Ted Brithén väntar helt nya tider även på det privata planet.

– Ja, när vi samlas igen så är jag troligen tvåbarnspappa, säger Ted och ler.
Han och sambon Johanna Svensson går i väntans tider - snart ska parets tvillingar födas.
– Det ser vi fram emot. Jag är förväntansfull, säger han.

Men innan dess ska den här Röglesäsongen avslutas. Det gör den i morgon lördag när Luleå kommer till Lindab Arena för säsongens sista grundseriematch.
Den som trodde att spelarna redan tagit semester blev rejält överraskade på torsdagskvällen när man besegrade Färjestad i en underhållande och stundtals riktig grinig match efter straffar.
Och Ted hoppas på en härlig avslutningsfest i Lindab Arena i morgon eftermiddag också. Med lagkamrater och fans.
– Det är samma inställning som till Färjestad. Vi vill vinna, säger Ted och fortsätter:
– Det är kul att vi klarat kontraktet men tråkigt att säsongen tar slut efter i morgon. Och det blir lite speciellt eftersom det är sista matchen med det här gänget. Det blir alltid förändringar till nästa säsong.

Den 27-årige Röglefostrade centern kan se tillbaka på en riktigt bra säsong där han varit lagets ledande offensive spelare och tillsammans med backklippan Craig Schira lett laget genom en ryckig och svängig säsong.
– För egen del så är jag nöjd med andra halvan av säsongen. Jag har känt mig fräsch och kunnat prestera på den nivå jag vill och kan. I början gick det lite trögare av olika anledningar, säger han.
Laget har svarat för en av de mäktigaste uppryckningar i svensk elitishockeys historia.
– Vi startade trevande och kom aldrig igång på det sätt som vi ville. Men efter hand har vi fått ordning på det och lyckats göra något bra.

Ted var skadad i tre matcher vid nyår men har efter sin come back hållt en hög nivå och även fått fart på poängproduktionen. Han har svarat för 17 poäng på de 17 senaste matcherna och toppar den interna poängligan med 31 poäng, en före Bryan Lerg.
Nu återstår lördagsmatchen mot Luleå innan den här säsongen kan läggas till handlingarna.
– Jag hoppas på en trevlig stund tillsammans, säger Ted och ler.
Vi rustar för en härlig grön-vit avslutning på isen - och utanför. Vi har Familjefest som tema och Ola Selmén och Nic Schröder kommer att leda aktiviteterna i foajerna före matchen och efteråt då spelare och ledare kommer ut för intervjuer och autografskrivning.

Lasse Mauritzson