Grönvit hållbarhet finalist på Återvinningsgalan 2020
Publicerad: 2019-11-19
Den 30 januari uppmärksammas fantastiska människor och företag inom återvinningsbranschen för att kora Årets vinnare i 8 kategorier - Grönvit hållbarhet är en av tre finalister i kategorin Årets Hållbarhetspris för skolor & ungdom!

Den 30 januari arrangeras Återvinningsgalan på Berns i Stockholm, ett evenemang som samlar branschens alla hjältar under ett och samma tak.

Utmärkelsen "Årets Hållbarhetspris för skolor och ungdom" går till ett initiativ där ungdomar gjort en insats för ökad hållbarhet och bättre miljö. Grönvit hållbarhet är en av tre finalister i denna kategori.

Motiveringen lyder:

_"Rögle BK har med sitt initiativ Grönvit hållbarhet utmanat hela hockey- och idrotts-Sverige genom att ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågorna. Man vill tillsammans med sina partners ändra beteende och få alla, inte minst ungdomarna att bli hållbarhetsambassadörer." _

Återvinningsgalan presenteras av branschtidningen Recycling, Återvinningsindustrierna och Avfall Sverige. Totalt koras vinnare i 8 kategorier, däribland Årets Cirkulära Motiv, Årets Återanvändare, Årets Innovatör inom Avfall & Återvinning m.m.

"Årets Hållbarhetspris för skolor & ungdom" är en ny kategori för året och bland övriga finalister hittar man initiativen Ella Förskola och Städa Sverige.

Jacqueline Rosberg