Seider redo för comeback
Publicerad: 2021-02-18
INFÖR NEDSLÄPP: Djurgården-Rögle, Hovet, 19:00 C More

Mötet:

Rögle är ute på roadtrip. Först väntar Djurgården på Hovet innan laget reser vidare till Göteborg för att möta Frölunda på lördag.

De grönvita fick en smakstart på återstarten efter landslagsuppehållet. 6-3 skrevs segersiffrorna till i mötet med Brynäs i torsdags och Rögle toppar nu SHL tillsammans med Växjö på 82 poäng. Rögle har däremot spelat en match mindre än smålänningarna.

Djurgården vann med 3-1 borta mot HV71 och tog viktiga poäng för att bli ett av de fyra Playin-lagen. Djurgården har just nu nionde platsen i SHL med sina 56 poäng, elva före HV som är tolva i tabellen just nu.

Lagen har mötts tre gånger så här långt. Rögle har två stycken 5-3-segrar, medan Djurgården har en 3-2-straffseger som facit.

Senaste nytt i Rögle:

Anton Bengtsson och Niklas Hansson stannar hemma i Ängelholm. Men Mortiz Seider är med i Stockholm och kan därmed göra comeback efter sin skada. Seider har inte spelat sedan 28 januari borta mot Brynäs (fem matcher).

Även Linus Sjödin är med laget upp till Stockholm. Den unge forwarden, som förra veckan var med det svenska U19-landslaget, var utanför truppen senast. Han kan förtjäna sitt rookie-kontrakt om han får speltid i mötet med DIF.

Senaste nytt i Djurgården:

Senast saknade Djurgården skadade Michael Haga och Jacob Josefsson. Backen Simon Johansson har lånats ut till HockeyAllsvenska Mora.

Sebastian Strandberg, som gjorde comeback mot HV71, tvingades bryta matchen och är ett frågetecken till kvällens möte med Rögle. Även Dick Axelsson tvingades kliva av matchen mot HV.

Siffrorna:

Dennis Everbergs mål i tom kasse senast var hans första på fyra matcher.

Erik Andersson, som gjorde 1-0-målet senast, har tre poäng på sina tre senaste matcher. Nedan kan du se en intervju med forwarden.

Olli Palola gjorde tre assist mot Brynäs. Hans första trepoängsmatch i Rögle-tröjan. Han har gjort poäng i tre raka matcher, totalt fem (1+4).

Èric Gèlinas har också gjort fem poäng de senaste tre matcherna (2+3).

Rögles bästa poängplockare:

  1. Daniel Zaar 42 poäng (16+26)
  2. Simon Ryfors 38 poäng (20+18)
  3. Eric Gelinas 32 poäng (8+24)

Djurgården bästa poänggörare:

  1. Bobby Nardella 27 poäng (6+21)
  2. Sebastian Strandberg 25 poäng (7+18)
  3. Dick Axelsson 23 poäng (8+15).

Special Teams:

Powerplay Rögle: 25.19

Boxplay Rögle: 76.98

Powerplay Djurgården: 17.80

Boxplay Djurgården: 75.18

Preliminär laguppställning:

Forwards

Everberg - Ryfors - Zaar

Bristedt - Brithén - Tambellini

Andersson - Sjögren - Palola

Edström - Ferguson - Matson

Sjödin

Backar

Gélinas - Seider

Jonsson - Ekeståhl

Lesund - LaLeggia

Johannesson

Målvakter

Rifalk

Gustafsson

Saknas: Bengtsson, Hansson, Nickl, Kasper, Bondesson (utlånad), Eriksson (utlånad)

Bäst utbud av SHL odds hittar du hos Betsson

Peter Ekholm