Segersviten sprack - föll i förlängning
Publicerad: 2020-10-29
J20
Efter fyra raka segrar tog segersviten slut för Rögle J20 i derbyt hemma mot Malmö. Rögle förde spelet långa stunder men hamnade i underläge flera gånger och fick jaga kvittering. Tre gånger kvitterade man men fick till sist ge sig i förlängning. Gästerna vann med 5-4 (1-0, 2-2, 1-2, 1-0).

Första perioden var jämn, Rögle spelade konsekvent utan puck vilket gav en hel del fina lägen men det var gästerna som gjorde mål och tog ledningen. Den andra perioden började som den första slutade, Rögle skapade ett par bra lägen men var fortsatt lite för bekvämt i spelet framför Malmömålet.
Ett matchstraff på en Malmöspelare gav Rögle fem minuter i powerplay och då kunde Melker Eriksson kvittera till 1-1.

Gästerna kunde dock ta ledningen igen, maan utnyttjaade några individuella misstag och gjorde både 2-1 och 3-1. Andreas Torkelsson reducerade till 2-3 innan pausvilan och i tredje kvitterde man genom Oscar Johnsson. Glädjen blev kortvarig då Malmö i bytet efter tog ledningen igen. Rögle inledde därefter en rejäl press mot motståndarmålet.

– Vi parkerade stundtals i deras zon, vi vann sargdueller, kom på avslut och skyddade puck på ett föredömligt sätt. Och till sist fick vi utdelning. Thimo Nickl kvitterade till 4-4 i powerplay. Det kändes rättvist med tanke på den press vi hade hela perioden, vi vann pucken högt upp i banan och tog oss mot mål, säger tränare Charlie Thermaenius.

I förlängningen styrde Rögle tillställningen fram tills man fick en utvisning, då avgjorde gästerna och tog bonuspoängen. Rögle spelar hemma i helgen också då Örebro och Färjestad kommer på besök.