• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Lindab Arena når kokpunkten när Rögle intar hemmaborgen

18 september 2015 16:30

Premiären för Rögle slutade med en snöplig förlust mot Frölunda på bortais. Men insatsen gav mersmak och nu intar Rögle hemmaborgen inför lördagens möte med Linköping HC.


Det var inte många som trodde på Rögle BK på förhand i SHL-premiären när man gästade Scandinavium och Frölunda. Experterna fick också rätt men Rögle var enligt många värda poäng i 2-1 förlusten, där Frölundas segermål kom med mindre än minuten kavr att spela. Dessutom på ett skott som annars storspelande Oscar Dansk borde räddat.

– Det är såklart tråkigt. Jag får tänka på det lite nu men sen får jag skaka av mig det. Jag tappade pucken med blicken en kort stund, sa han till Rögles hemsida efter matchen.

En tuff förlust för nykomlingen, men en insats som gav mersmak när man nu vänder hem till Ängelholm och där brukar Rögle av tradition vara väldigt starka.

– Jag tycker vi gjorde en bra match rakt igenom mot Frölunda. Vi har respekt på rätt sätt och krigade fantastiskt hela tiden. Jag är stolt över killarna och vi gjorde många bra grejor som vi ska ta med oss, sa Rögles målskytt David Åslin och fortsatte;

– Vi ska ta revansch på lördag i hemmapremiären. Jag ser fram emot att få spela inför vår fantastiska publik i Lindab Arena.

Premiärsegrande Linköping på besök

Linköping lyckades i onsdagens hemmapremiär mot Djurgården knipa bonuspoängen efter att nyförvärvet Andrew Gordon prickat in 3-2 i numerärt överläge i förlängningen. Gordon som fått smeknamnet "Flash-Gordon" av sina lagkamrater efter 80-talsfilmen med samma namn.

– Publiken var fantastisk. Jag kommer att se tillbaka på det här om några år och tänka tillbaka på hur mycket energi de skapade. Min första erfarenhet från SHL-hockey var helt otrolig. Jag gjorde ingen jättebra match om jag ska vara ärlig. Jag vill alltid göra mål och det är mitt jobb, det känns riktigt skönt att få göra mål så här tidigt in på säsongen, sa matchvinnaren Andrew Gordon till LHCTV efter matchen.

Två andra nyförvärv presenterade sig omgående hos östgötarna då både Niklas Fogström och Nick Sörensen hamnade i målprotokollet. Förutom nyförvärven stod unge Gustav Forsling för en riktigt bra insats. Två assist från hans klubba, varav den första framspelning till Sörensens friläge var en riktigt delikatess.

Nu väntar en av nykomlingarna Rögle. Trycket på biljetter har varit otroligt högt och Lindab Arena är så gott som slutsåld till återkomsten på hemmais. Det lär bli ett öronbedövande tryck från läktarhåll och för Linköpings del gäller det att vara redo från start. I fjol hade Linköping svårt på bortais och tog endast sju fullpoängare och hamnade på sjunde plats i SHL:s bortatabell.