• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Rögle vill ta ytterligare en hemmaseger

23 september 2015 10:00

På onsdagen spelas säsongens första nykomlingsmöte när Rögle tar emot Karlskrona i Lindab Arena. Rögle kommer från en seger och Karlskrona vill spräcka sin poängnolla.


Rögle stod för en stabil insats på lördagen när laget från Ängelholm lyckades besegra Linköping med 3-0 efter två mål av Ludvig Rensfeldt. Segern var klubbens första i SHL säsongen 2015/2016 och jublet från de 4909 personerna på läktaren ville aldrig ta slut.

– Det här var en stor kväll för oss och våra fans. Våra fans är helt otroliga och de hjälpte oss verkligen. Det var viktigt att få studsa tillbaka direkt efter den snöpliga förlusten mot Frölunda och extra kul för Oscar Dansk i målet att hålla nollan och vinna matchen, sa Rögles center Taylor Matson till klubbens hemsida efter matchen.

Oscar Dansk tog snabb revansch på sig själv efter det enkla insläppta 2-1-målet mot Frölunda. I lördagens match räddade 21-åringen samtliga 28 skott och var riktigt bra matchen igenom.

– Jag tycker vi spelar stabilt hela matchen och jag kände mig trygg i kassen tack vare vårt försvarsspel. Det var jätteskönt att hålla nollan och det var ett fantastiskt tryck på läktaren, sa Oscar Dansk till Rögle-TV efter matchen.

Nu väntar en annan nykomling i SHL, nämligen Karlskrona. Ett lag femteplacerade Rögle känner till väl från fjolårets säsong i HockeyAllsvenskan.

– Vi får inte slå oss till ro. Vi måste höja oss ett snäpp, vi kommer att möta ett riktigt desperat lag som vill ta sina första poäng, säger Jesper Williamsson till Rögles hemsida om onsdagens match.

Karlskrona vann tre av fyra matcher i fjol

Karlskrona har inlett SHL med två raka förluster. Lagets senaste match blev en målrik historia när MODO till slut lyckades vinna med 5-4 i Örnsköldsvik. Karlskrona hela 40 skott på mål i matchen, men lyckades inte få in en kvittering under sin slutforcering. Jesper Olofsson som stod för två mål var så klart missnöjd med poängtappet.

– Vi gör återigen en bra match, men precis som mot Färjestad så är det våra misstag som gör att vi förlorar. Vi är inte riktigt med i tredje, vi slarvar lite på fel ställen och det straffar oss hårt. Vi var nära att komma tillbaka men tre mål blir för mycket att hämta in tyvärr, sa han till Karlskronas hemsida efter matchen.

Nu väntar alltså Rögle i onsdagens match och bortalaget kan titta tillbaka på fina resultat mot nykomlingskollegan i fjol. Lagen möttes fyra gånger i HockeyAllsvenskan förra säsongen och Karlskrona gick segrande ur tre av matcherna.

En intressant match i matchen kan vara Mattias Guter mot Oscar Dansk. Guter som gjort mål i två raka matcher kan lyckas fullborda ett "hattrick" i det avseendet om han får hål på duktige Oscar Dansk.