• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Viktiga poäng på spel i Kinnarps Arena

8 oktober 2015 10:00

Under torsdagen så rullar SHL vidare med nya matcher och i Kinnarps Arena väntar mötet mellan HV71 och Rögle BK. Ett intressant möte på många sätt när de båda tabellgrannarna drabbar samman.


Även om tabellen är ung så kanske vi redan nu kan börja se vissa tendenser hos de olika lagen i SHL. En tendens vi redan nu kan urskilja ur de båda torsdagskombatanterna HV71 och Rögle är att det är två hemmastarka lag.

HV71 förlorade visserligen sin senaste hemmamatch, men de sex poäng som laget har spelat in har alla kommit på hemmaplan. Likadant är det för Rögle BK som också de har sex inspelade poäng - samtliga på hemmaplan.

Därmed kan man kanske konstatera att HV71 får bära favoritskapet i torsdagens match när dessa båda tabellgrannar drabbar samman. Det är nämligen nian mot tian som möts.

HV71 kommer närmast i SHL från en tung förlust i det så kallade E4-derbyt då smålänningarna i lördags föll med 1-2 på hemmais mot Linköping. Dock läktes delar av detta förlustsår ihop i tisdagens CHL-match då laget besegrade Trinec och därmed gick vidare i turneringen. Alltså kan vi nog räkna med att självförtroendet är relativt gott hos Jönköpingslaget när det nu är dags för spel i SHL igen.

"Hoppades på mer poäng"

Gästande Rögle har fått en klart godkänd start på SHL. Som nykomling gäller det att vara med direkt och trots att poängskörden varit något skral så har Rögles matcher varit jämna där uddamålet ofta avgjort matcherna.

– Jag hade hoppats på lite mer poäng men jag är inte orolig. Vi är nykomling och har tävlat mot alla lagen hittills. Vi växer så sakta in i kostymen. Det är gott mod i truppen och fortsätter vi så här så lossnar det, säger tränaren Anders Eldebrink till klubbens hemsida innan han fortsätter att berätta om att mötet med HV71 är inspirerande och att han vet om vad som gäller för att Rögle ska segra på bortplan;

– Vi räknade till sju turnovers i lördags mot Brynäs i första perioden. Det blev bättre sen. Ibland kan det vara bättre att slå ut pucken via plexiglaset än försöka vara kreativ. Det gäller både backar och forwards, säger Anders Eldebrink.

Williamsson tillbaka i Kinnarps

En spelare i Rögle att hålla lite extra koll på under torsdagen är backen Jesper Williamsson. Williamsson spelade ifjol i HV71 och är således för första gången tillbaka i sin gamla hemmaborg igen. Säkerligen ett lite extra känsligt möte för hans del, men han ser sig säkerligen gärna som matchvinnare mot sina forna lagkamrater.

I HV71 så finns det flera intressanta namn att hålla koll på. Bland annat Erik Christensen. Kanadensaren har haft en lite längre skadeperiod i inledningen av säsongen men är nu tillbaka på fullt allvar och nu väntar HV-publiken på hans första mål för säsongen. HV71 som behöver lite extra hjälp med målskyttet då man än så länge bara har sju olika målskyttar på de inledande sex SHL-matcherna.