• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
MODO
MODO
Borta
Rögle
RBK

Skröder blev matchhjälte i ny skrud

10 oktober 2015 21:15

Ett för kvällen grönklätt MODO skulle hamna i underläge tidigt. Men tack vare konsekvent press lyckades man resa sig, vända underläget och skicka hem Rögle utan poäng. Stor segerorganisatör blev Per-Åge Skröder som stod för två mål i 3-1-segern.


Det var två lag som var svåra att skilja åt både i uniformfärgerna och på isen när Rögle gästade MODO. Hemmalaget kom stärkta av det NHL-meriterade nyförvärvet Joel Kwiatkowskis debutmatch och han fick gott om förtroende av tränaren Larry Huras omgående.

Kwietkowskis första period i SHL skulle dock sluta i underläge. Det efter att Jack Connolly styrt in 1-0-pucken fint framspelad av Patrick Cehlin efter halva den första perioden. Tack vare storspel från målvakten Oscar Dansk kunde Rögle behålla sin ledning.

"Vår sämsta period i SHL"

Ut till den andra perioden kom ett till synes pånyttfött MODO som satte full fart från första sekund. Därför kändes Bill Thomas kvitteringspuck helt logisk sett till den förändrade matchbilden. Det för kvällen grönklädda MODO fick även se Per-Åge Skröder vispa in 2-1 från nära håll efter en målvaktsretur, vilket fullbordade vändningen.

– Jag har sagt mycket nu i paus. Det här var vår sämsta period i SHL den här säsongen, sa Rögle-tränaren Anders Eldebrink till CMore inför tredje perioden.

Matchstraff för Wilson

Fokuset i den tredje perioden skulle snabbt skiftas från Rögles kvitteringsjakt till Kyle Wilsons tackling på backen Jesper Williamsson. Spelaren blev liggandes vid sarghörnet och Wilson fick ett matchstraff som följd.

När det kom till själva spelet kunde den tredje perioden sedan att bidra med en drastisk temposänkning - som kom att gynna MODO. Laget som var i ledning kunde tämligen ostört låta klockan ticka på i hög fart och när Per-Åge Skröder satte 3-1-målet i tom bur i slutskedet var det schack matt.