• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Ska Växjö åter få jubla i Vida Arena?

16 oktober 2015 16:05

Joey Crabb såg efter två raka förluster till att Växjö tog en tung seger borta mot Örebro senast. Nu vill Växjö skrämma bort hemmaspöket när Rögle kommer på besök till Vida Arena.


Växjö Lakers kommer från en riktigt stark seger på torsdagen. Laget lyckades med något inget annat lag lyckats med hittills nämligen att bryta Örebros hemmasvit i Behrn Arena. Nyförvärvet Joey Crabb blev stor matchvinnare i sin debut när han satte 3-2 i förlängningen.

– Jag tycker att vi startar matchen otroligt bra och sen faller vi lite i andra. Men i spel fem mot fem gör vi det otroligt bra, summerade Växjötränaren Sam Hallam i C More efter matchen.

Efter två raka förluster mot Djurgården i SHL var det viktigt för Växjö att återigen hoppa på vinnarspåret. I och med segern gick Växjö förbi Malmö Redhwaks och upp på elfteplats i tabellen.

Nu väntar alltså en batalj mot nykomlingen Rögle hemma i Vida Arena och vid en vinst kliver Växjö även förbi laget från Ängelholm.

Värt att notera är att annars så hemmastarka Växjö inte vunnit hemma på två matcher. Senaste hemmasegern var mot en annan nykomling nämligen Malmö, den 26 september. Det var Växjös enda hemmaseger så här långt och Vida Arena törstar efter en seger.

Rögle måste bli effektivare

Rögle BK ligger precis framför Växjö i tabellen på sin tiondeplats, men med lika många poäng inspelade. Laget kommer dock från två raka nederlag, mot MODO borta och nu senast Skellefteå hemma.

Matchen mot Skellefteå var dock ett fall framåt och inledningsvis på matchen var Rögle klart bättre, men pucken ville inte in och istället kunde Skellefteå gå till pöausvila med en 2-0 ledning. Matchen slutade sedan 4-0 till västerbottningarna.

– Vi måste bli effektivare. Vi gör en riktigt bra förstaperiod och det är ofattbart att vi ligger under med 0-2. Det känns oerhört tufft just nu, sa Rögles lagkapten Christopher Liljewall till klubbens hemsida efter matchen.

Rögles effektivetet är något som hämmat laget så här långt in på SHL-säsongen. På nio matcher har Rögle skjutit 209 skott, vilket är minst i SHL tillsammans med Brynäs. På de skotten har Rögle endast gjort 18 mål vilket också är minst i SHL.

Skotteffektiviteten är heller ingen glädjande statistik för Rögle som gör mål på 8.61% av sina skott. Det är endast Djurgården som gör mål på mindre procent av sina skott.

Rögles tränare Anders Eldebrink var även han inne på vikten av att sätta sina chanser på presskonferesen efter matchen.

– Första och tredje perioden är okej men vi måste sätta våra chanser. Vi gör det bra på träningarna men saknar kylan i matcherna. När Skellefteå tar ledningen är de svåra att komma åt, de är bra på att försvara en ledning, sa han.

I Rögles senaste match fick Lars Volden vakta kassen och gjorde en bra match. Men räkna med att på lördagen är succéspelaren Oscar Dansk, som toppar statistiken över räddningsprocent, tillbaka mellan stolparna.