• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Lindab Arena välkomnar första Skånederbyt

20 oktober 2015 10:00

På tisdagskvällen är det äntligen dags - säsongens första derby mellan rivalerna Rögle BK och Malmö Redhawks. Lindab Arena slår upp portarna för en fantastisk hockeydrabbning med känslor, dramatik och mycket viktiga poäng på spel.


Rögle har kammat noll i de senaste tre matcherna mot Växjö, Skellefteå och MODO med den sammanlagda målskillnaden 2-10. Det har gått troll i offensiven och på de sju senaste matcherna har laget tagit fyra poäng.

– Det saknas lite. Vi leder med 1-0 och spelar bra, vi har 1-1 långt in i sista men går tomhänt härifrån. De hade väl fler målchanser än oss men vi hade också lägen. Skillnaden är att de sätter sina medan vi missar, sa tränaren Anders Eldebrink till klubbens hemsida efter den senaste förlusten mot Växjö.

Rögles lagkapten Christopher Liljewall ser mycket fram emot tisdagens derby och räknar med en härligt drabbning.

– Det är en speciell match för oss spelare, oavsett om du har Rögle som moderklubb eller ej. Det är en av de roligaste matcherna att spela, det är bra tryck på läktarna och du går igång extra av vår fantastiska publik, säger Liljewall till klubbens hemsida.

Malmö med Storm i seglen efter vinst senast

Jonas Gunnarsson blev den stora hjälten för Malmö när säsongens andra trepoängare på hemmaplan bärgades i lördags. MODO besegrades med matchens enda mål inprickat av Frederik Storm.

– Det är en match där poängen är väldigt viktiga. Därför känns spelet lite krampaktigt och tempot, farten och intensiteten blir lite lidande. Det blir lite säkerhetstänk från båda lagen och vår defensiv känns bra med en god arbetsinsats, sa assisterande tränaren Andreas Hadelöv på presskonferensen efteråt.

Just målskytten Storm har varit en av lagets hetaste spelare mot slutet med mål i tre raka matcher. Han har gjort fyra mål totalt och har säkerligen inget emot att bli hjälte även mot Rögle.

Viktiga spelformer är numerära under- och överlägen. Där är tisdagens kombatanter i stort sett lika framgångsrika så här långt.

Det kommer att bli fullt hus i Lindab Arena med en fantastisk stämning och inramning. Bara det räcker egentligen som uppladdning inför matchen. Viktiga poäng står på spel och det lag som vinner får en skön skjuts i tabellen.