• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Smarthet är Rögles segerrecept mot Färjestad

23 oktober 2015 15:10

Rögle tog visserligen poäng i den senaste matchen borta mot Luleå, men tränaren Anders Eldebrink tyckte att hans spelare behöver lära sig att spela smartare för att kunna knyta ihop säcken i matcherna. Detta är något som gästande Färjestad ska få erfara i Lindab Arena på lördagen.


Rögle hade ledningen med 2-0 mot Luleå, men tappade till 2-3 i den andra perioden trots att skåningarna hade chanser till fler egna mål.

– Det sista saknades i andra perioden. Det gäller att vara kylig när läget kommer och inte ha mjölksyra i skallen, sa tränaren Anders Eldebrink till C More efter matchen.

Skåningarna kvitterade visserligen i tredje, men fick se sig besegrade i förlängningen efter att laget haft svårt att få koll på motståndarnas stjärnspelare.

– Vi gör en bra match, kämpar och står i och är med i matcherna. Men nu måste vi börja tänka mer ute på isen och ta fram lite smarthet i det vi gör. Är motståndarnas farligaste spelare inne på isen kan vi inte släppa dem till två mot ettor, för de sätter sådana lägen. Vi visar moral och karaktär, inget snack om den saken, men vi måste lära oss någon gång.

Jack Connolly gjorde två mål och gick med dessa förbi Sebastian Wännström och upp i topp i den interna poängligan. Connolly har noterats för åtta poäng hittills, varav tre mål. Matchen mot Färjestad blir lite speciell för Connolly. Karlstadlaget var den klubb som först tog honom till Sverige och han tillbringade två år där, 2012-2014.

Svårt att hänga med frejdiga Nygård

Färjestad har också de spelare med stor skicklighet för Rögle att hålla koll på. Milan Gulas och Mikael Johansson är båda i fin form och kan vara svåra att få grepp om ute på isen.

En spelare som kan vara svårt att överhuvudtaget hänga med är Joakim Nygård. Hans skridskoåkning sticker ut och toppfarten är enorm. Dessutom är han ofta med och skapar lägen tack vare den, men skärpan i de avgörande momenten saknas lite för ofta än så länge.

När Färjestad förlorade mot Linköping efter förlängning på torsdagskvällen hittade han dock rätt efter fint förarbete av Johan Ryno. Det var Nygårds andra mål för säsongen. Han gjorde mål i premiären och har efter det haft nio mållösa matcher. Mot Linköping hade han flera möjligheter att göra ytterligare mål, men han får hoppas att de kommer mot Rögle istället. Med tanke på hur mycket han skapar skulle han kunna vara med i toppen av skytteligan.

Tio poäng skiljer mellan lagen i tabellen. Färjestad vill hänga på i toppen medan Rögle vill skapa sig lite utrymme nedåt för att få mer luft under vingarna.

Röglefansen har senaste hemmamatchen på näthinnan, segern i derbyt mot Malmö, och kommer vara heltaggade för ny match i Lindab Arena.