• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Örebro siktar på att vända dyster trend

31 oktober 2015 00:32

Det tycks vila någon slags förbannelse över back-to-back-matcherna i år. Inget lag som förlorat den första matchen i en back-to-back-duell har lyckats vinna den andra. Efter gårdagens fenomenala vändning har Rögle därmed skaffat sig övertaget mot Örebro.


De så kallade back-to-back-matcherna kan vara en riktig temperaturhöjare - två lag möts två dagar i rad, i de båda lagens respektive hemmaarenor. Fem sådana dueller har spelats tidigare i år och det är alltid laget som vunnit den första matchen som också vunnit den andra. Så var det till exempel när Örebro slog Färjestad, två dagar i rad i början av oktober, men nu hoppas nog närkingarna att trenden ska brytas. Efter att ha haft ledningen med 3-1 borta mot Rögle på fredagskvällen fick laget se skåningarna vända och vinna efter att ha vunnit den tredje perioden med 5-0.

Hos Rögle var det Almen Bibic som blev stor hjälte efter att först själv ha reducerat till 2-3, spela fram till 3-3 och i slutet av matchen också fastställa slutresultatet 6-3.

Rögle har därmed tagit poäng i fyra av de senaste fem matcherna och laget ligger på elfte plats i tabellen med 17 poäng, sex poäng efter Örebro på den sjunde platsen.

Dubbla lagstraff

Det gästande Örebro får ta med sig hem till Behrn Arena är spelet i den andra perioden då laget lyckades sätta stor press på Rögle. Bland annat ledde man skottstatistiken med 13-0 en bit in på perioden. Positivt var också lagets spel i numerärt överläge, en spelform man behärskade riktigt bra den här kvällen och gjorde två mål på tre möjligheter med en man mer på banan. En sak som Örebro inte vill upprepa är lagstraffen. När laget hamnade i underläge i den tredje perioden och försökte komma i kapp drog man på sig två utvisningar för att ha haft för många spelare på planen.

För Rögle gäller det att ta med sig inledningen från matchen som var riktigt bra, men kanske framförallt den tredje perioden. Vad laget gjorde rätt där sammanfattade assisterande tränaren Magnus Bogren på presskonferensen efter matchen:

– Den ena saken var ju definitivt att få puckar mot mål och bevisligen så gjorde ju det resultat. Sedan handlar det ju om att visa känslor, fullfölja tacklingar och så, så att man kan få energi till laget, summerade Bogren.

Inget av lagen har offentliggjort hur man tänker spela på lördag.