• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Rögle föll på Hovet

18 november 2015 21:15

Rögle räckte inte till i bortamötet mot Djurgården på Johanneshov. Stockholmarna straffade Rögle hårt i spelvändningarna och vann med 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).


SHL

Djurgården-Rögle 5-1

Det blev ingen tredje raka bortaseger för Rögle. Djurgården blev en för svår nöt att knäcka för den skånska SHL-nykomlingen som förlorade med

Två spelare SHL-debuterade för Rögle på Hovet, backen Alen Bibic och anfallaren Robin Kovacs. Alens debut blev kortvarig. Efter drygt 17 minuter av första perioden fick han matchstraff efter en tackling mot Markus Ljungh som domarna bedömde som tackling mot huvudet.

Det var Djurgården som tog tag i taktpinnen i första perioden, Röglemålvakten Lars Volden fick många skott på sig.

Men det var Rögle som tog ledningen. Jack Connolly vann en sargduell och iscensatte en snabb spelvändning. Han hittade Jordan Smotherman mitt i skottsektorn som sköt direkt, högt i nättaket över Mikael Tellqvists axel.

Glädjen varade inte länge, 43 sekunder senare kvitterade Robin Alvarez för Djurgården.

Hemmalaget vann skotten med 18-8 men det var 1-1 i mål.

Rögle redde ut Alen Bibics fem minuter långa utvisning men Djurgården tog ledningen efter fem minuter genom Emil Lundberg sedan Rögle blivit fasttryckt i egen zon i ett långt byte.

Hemmalaget var tungt att möta men Rögle stack upp och vaskade fram några bra kvitteringschanser, Viktor Lindgren kom fri men var i obalans vid avslutet. Backen Ludvig Claesson fick bästa chansen när han frispelades mitt i skottsektorn men han sköt rakt i magen på Tellkvist.

Istället skulle hemmalaget gå ifrån. Både 3-1 (Lukas Vejdemo) och 4-1 (Tomi Sallinen) sent i perioden föregicks av pucktapp av Rögle i anfallszon, snabb spelvändning och avslut i mål.

När Tomi Sallinen gjorde sitt andra och Djurgårdens femte mål sju minuter in på sista perioden var uppförsbacken för lång och brant för Rögle.

Rögle laddar nu om för lördagskvällens hemmamatch mot Frölunda med start 18.42.