• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Djurgården vill minska avståndet till topp sex

18 november 2015 10:00

Ett ineffektivt Djurgården kom till korta i hemmamötet med Örebro på måndagen. Nu väntar Rögle hemma på Hovet där Djurgården med en vinst vill krympa avståndet till topp sex i tabellen.


Djurgården kunde inte följa upp den fina segern mot serieledande Frölunda i lördags utan föll mot Örebro på måndagen med 2-0. Djurgården var uddlöst framåt och lyckades inte få hål på Örebros duktige burväktare Julius Hudacek.

– Vi har ingen rytm i vårt spel och vi måste bättre kunna utnyttja våra lägen i powerplay, sa Djurgårdens tränaren Hans Särkijärvi i C More efter matchen.

Trots att hemmalaget vann skotten med 39-14 slog aldrig klockan på Hovet på måndagen. Nu kommer dock en ny chans för stockholmarna för redan på onsdagen väntar ny hemmamatch, den tredje i rad, och möjligen den andra segern på tre matcher.

Precis som Hans Särkijärvi var inne på efter matchen så hade Djurgården stora problem i sina numerära överlägen, trots fem försök blev det inga mål och i den spelformen måste Djurgården bli bättre.

Djurgården ligger just nu på åttonde plats i SHL med 27 inspelade poäng. Laget har dock bra häng på lagen framför och det är endast fyra poäng upp till Färjestad på direktplats till slutspel.

En spelare som behöver kliva fram och anföra sitt Djurgården är stjärnan Patrick Thoresen. Den norske landslagmannen har sedan sin avstängning spelat tre matcher och endast noterats för en assist. I måndagens möte med Örebro spelade Thoresen över 22 minuter och hade tre skott på mål utan att han lyckades överlista Hudacek.

– Jag är mycket besviken, vi gör en jättebra match, skapar massor framåt, men kan inte göra mål. Jag tycker att vi får sätta ett frågetecken till oss skyttar idag, sa Djurgårdens Patrick Thoresen till DIF-TV efter matchen senast.

Kovacs kan debutera för Rögle

I Ängelholm är tongångarna bra och Rögle har vunnit tre av sina fem senaste matcher. I laget senaste match, nykomlingsmötet med Karlskrona, blev det seger. Slutresultatet skrevs till 3-0 för Rögle i Karlskrona efter att Lars Volden hållt nollan och dessutom gjort en assist till 3-0 målet.

– Jag får en bra start och tycker det är en jämn match. Det var skönt att få hålla nollan, grabbarna spelade riktigt bra framför mig, sa Lars Volden till Rögle-TV efter matchen.

Norrmannen Volden har startat fem matcher under säsongen och lördagens vinst var Voldens första som startande målvakt den här säsongen. Det är i skrivande stund oklart om Oscar Dansk som saknades senast eller Volden får chansen i onsdagens match mot Djurgården.

Rögle saknade en hel del spelare i förra matchen. Nämnde Dansk, Jesper Jensen, Kelsey Tessier och Ivan Baranka (avstängd) saknades allihop. Det har gjort att Rögle plockat in två spelare som varit utlånade. Alen Bibic har varit utlånad till Leksand i HockeyAllsvenskan och gjort bra ifrån sig i Dalaklubben.

En annan spelare som hämtats in är Robin Kovacs som gjort stor succé i AIK. 19-åringen har gjort nio mål och fem assist på 19 matcher. Han bildade i AIK en fruktad duo med Malte Strömwall, men är nu alltså tillbaka i Ängelholm och står redo att debutera på onsdagen.

– Robin har producerat bra under hösten, jag har följt honom och det är en spelare med stor potential. Vi har en plan för honom och det ska bli intressant att se hur han uppträder i vår miljö. Vi ska inte lägga någon press på honom direkt men han är en intressant spelare, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till klubbens hemsida.