• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Rögle jagar ny hemmaseger mot Linköping

24 november 2015 10:00

Rögle tar på tisdagen emot Linköping hemma i Lindab Arena. Båda lagen kommer från två raka förluster och vill gärna hoppa upp på vinnarspåret igen. Senast lagen möttes, i den andra omgången av SHL, vann Rögle med 3-0 och vill nog gärna se en repris på den matchen.


Rögle föll för andra matchen i rad när laget från Ängelholm föll med 5-2 i hemmamötet med serieledarna Frölunda. För andra matchen i rad släppte Rögle in fem mål och Lars Volden har haft två tuffa matcher senaste tiden. Med Oscar Dansk skadad behöver nog Volden stäppa upp en aning på tisdagen då anfallsglada Linköping kommer på besök till Lindab Arena.

– De är bättre än oss men vi gör match av det. Det är bra att vi inte ger upp men jag vill se mer mod från start. Fler som vågar och kan utmana i en-mot-en, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till klubbens hemsida efter matchen.

Lagen har mötts en gång tidigare i Lindab Arena den här säsongen och då vann Rögle med 3-0 efter att Oscar Dansk hållit nollan och Ludvig Rensfeldt stått för två mål. Rensfeldt stod även för ett mål i lördagens förlustmatch mot Frölunda och är uppe i åtta poäng på 20 matcher. Möjligen lyckas han göra fler mål när

Rögle ligger inför omgång 21 av SHL på elfte plats i tabellen och ligger för tillfället i ingenmansland. Det är tre poäng upp till Luleå på tiondeplats och hela sju poäng ner till MODO som ligger på nedflyttningsplats. En seger skulle vara väldigt viktigt för Rögle som skulle kunna utöka avståndet till lagen nedanför ytterligare. Ett annat glädjeämne för Rögle är att backen Ivan Baranka är tillbaka efter sin avstängning till matchen mot Linköping.

Linköping dalar i tabellen

Skadeskjutna Linköping är inne i en tuff period just nu och åkte på lördagen på sin andra raka förlust när östgötarna föll med 3-1 i Löfbergs Arena. 600 tillresta Linköpingssupportrar fick se Erik Brissle göra klubbens enda mål. Den unga Linköpingsprodukten har varit riktigt duktig när klubben haft stora skedebekymmer och visat att han håller på SHL-nivå.

I matchen fick också backgiganten Daniel Rahimi matchstraff för en tackling på Joakim Nygård. Rahimi kommer dock inte att stängas av i efterhand och finns tillgänglig på tisdagen.

Linköping har tre tunga skador för tillfället i Rhett Rakhshani, Nichlas Hardt och Fredrik Andersson. Det har tvingat klubben att agera på transfermarknaden och klubben har lånat in Jens Jacobs från Malmö fram till jul. Jacobs gjorde sin första match med klubben i lördags, spelade tio minuter och fick dessutom lite tid i numerärt överläge.

I och med de två raka förlusterna har Linköping tappat lite i SHL-tabellen och ligger inför omgång 20 av SHL på sjätte plats med 34 inspelade poäng. Dessutom börjar lagen bakom att komma ikapp och en seger på tisdagen skulle kunna ge östgötarna välbehövligt andrum. Klubben ska dessutom försöka få lite extra fart på grejerna genom att sätta ihop en hel transatlant-kedja med Andrew Gordon, Broc Little och Garrett Roe.