• Huvudsponsorer

Hemma
MODO
MODO
Borta
Rögle
RBK

Oerhört viktiga poäng på spel för MODO Hockey

28 november 2015 10:00

Det är alltid viktiga poäng det spelas om i SHL, men vissa matcher har ändå större betydelse än andra. På lördagen är det dags för en sådan match i Fjällräven Center när tabellgrannarna MODO och Rögle drabbar samman.


MODO Hockey fick matchinledningen i torsdags mot Växjö precis dit man ville. Man stängde igen defensivt, och var effektiva i anfallen. Det gjorde också att man hade med sig en 2-0 ledning in en bit i den andra perioden. Dock orkade man inte hålla ut hela vägen och Växjö kunde med en stark forcering vända på matchen och segra med 3-2. En tung förlust för MODO som de senaste matcherna visat på en gryende form.

– I den första perioden var vi ruggigt tighta. Men drar på oss för mycket utvisningar i andra och jämnar ut spelet i sista. Klart det är jobbigt att förlora men vi bygger något på sikt. Vi gör en bra match mot Sveriges hetaste lag just nu och har mycket att lära fortfarande, sade tränaren Andreas Johansson till C More efter matchen.

Innan förlusten mot Växjö så hade man spelat riktigt bra och bland annat segrat mot Djurgården med 4-2 tidigare i veckan. Och nu väntar en ny match på hemmaplan där riktigt viktiga poäng står på spel. Rögle kommer på besök och det är en match som kan sätta en stor prägel på tabelläget för lagen.

Just nu så är Rögle precis ovanför det skräckinjagande kvalstrecket, fyra poäng före MODO som just nu är nästjumbo, så det krävs ingen raketforskning för att inse att de tre poängen det spelas om betyder mycket beroende vilket lag som plockar hem dessa.

Tung derbyförlust för Rögle

Rögle är inne i en tung trend för tillfället. Under torsdagen gick man en tuff batalj mot rivalen Malmö inför en utsåld Malmö Arena. Det hela slutade med förlust 1-3 och Rögle har nu fyra raka förluster med målskillnaden 4-17 totalt. Ett facit som man självklart inte är nöjda med.

– Det var en kul match att spela med så mycket folk på läktarna. Det är synd att vi inte kan ta de här viktiga poängen, sa målvakten Oscar Dansk och fortsatte analysera den nuvarande tunga trenden.

– Det viktigaste är att vi inte gräver ner oss, säsongen är lång. Vi ska fortsätta komma på kontoret varje dag och jobba hårt så vänder det, sa han till klubbens hemsida.

Imponerande SHL-debut av Claesson

En spelare som imponerade på isen var Ludvig Claesson. Han gjorde sin SHL-debut på backplats och svarade för en mycket solid insats där han spelade näst mest av samtliga Rögle-spelare i matchen mot Malmö.

– Det hade varit roligare om vi vunnit. Vi behöver få in lite enkla puckar och slippa jobba så förtvivlat mycket för varje mål, sa Ludvig Claesson efter matchen till klubbens hemsida. Kanske kan de enkla målen komma mot MODO.