• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Rögle vill bryta den dystra trenden

3 december 2015 10:00

Rögle letar febrilt efter formen som just nu är som bortblåst. Fem raka förluster och en målskillnad på 6-21 på dessa matcher är inget man vill stoltsera med. Men trender är till för att brytas och det är det man tar sikte mot på torsdagen i hemmamötet med HV71.


Det pratas ofta om mörka november under en SHL-säsong. Alltid är det något eller några lag som har det extra tungt under den månaden och för Rögles del så vet man mycket väl vad en mörk november innebär i hockeysammanhang. Det är nämligen det man upplevt på sistone.

Ängelholmslaget är inne i en dyster trend med fem raka förluster. Dessa förluster har dessutom stundtals varit med stora siffror och målskillnaden 6-21 på dessa fem matcher är något som svider lite extra.

Förlusten mot MODO senast gjorde dessutom att tabelläget blev än mer prekärt. Laget finns just nu på den tolfte platsen, precis ovanför strecket som betyder direktkval. Men en poäng bakom, och under strecket finns just MODO som skuggar tätt bakom. Därför vill det till att Rögle nu åter börjar plocka poäng för att inte halka under det något skrämmande strecket.

"Alla hamnar i svackor"

– Svackor hamnar alla lag i. Det viktiga är att plocka fram verktygen och ta sig ur dem så fort som möjligt. Det är klart man ska analysera men allra viktigast är att fokusera på lagets attityd, ge allt och gör rätt på varje träning och match. Ibland behöver du bara en bra studs för att saker ska börja rulla i rätt riktning igen, säger Jordan Smotherman till klubbens hemsida om lagets något prekära läge.

Tittar Rögle däremot uppåt i tabellen så är inte avstånden så jättestora så än finns det bra chans att på allvar hänga med i kampen om framtida slutspelsplatser. Dock är torsdagens match mot HV71 en nyckelmatch. HV71 finns just nu tio poäng före i tabellen och de tre poängen som ska fördelas mellan lagen kan spela stor roll för framtida tabelläge.

Stark helg av HV71

HV71 kommer till spel efter en stark helg där man i ett dubbelmöte segrade mot Färjestad två gånger om. Först med 4-2 i Karlstad och sedan 2-1 efter straffar i Jönköping. Straffhjälte blev Christoffer Törngren.

– Det är synd att vi inte får med oss alla tre poängen i andra matchen, för vi gör en helt okej match. Vi är riktigt bra i första och tredje period, men i andra får vi kriga. Där får vi tacka PW som gör en riktigt bra match igen, analyserade Törngren till klubbens hemsida.

HV71 har med fem inspelade helgpoäng således en god form när man reser ner till Ängelholm. Dessutom har man revansch att utkräva från säsongens första möte. Då vann nämligen Rögle med 4-2 i Kinnarps Arena.