• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Rögle går för tre nya hemmapoäng

5 december 2015 10:00

Efter fem raka förluster fick det var nog för Rögle BK. Under torsdagen bröts den dystra trenden med en seger mot HV71, och nu när man är varm i kläderna går man för nya poäng när Färjestad gästar Lindab Arena.


Det var ett taggat Rögle som kom ut till spel mot HV71 under torsdagen. Full fart från start och det gav resultat. 5-3 slutade matchen efter att Sebastian Wännström stått för två mål i matchen. Därmed fick Rögle äntligen segerjubla igen efter fem raka förluster.

Men den spelaren som kanske hade störst leende efter matchen var Timothy Liljegren. 16-åringen fick göra SHL-debut och stod för en imponerande insats där han bland annat fick vara med och styra i spel i numerärt överläge.

– Det var lite nervöst i början, första bytet så kittlade det lite i magen. Men sen kändes det bra. Det var jätteroligt, sa Timothy Liljegren efter sin första SHL-match någonsin till klubbens hemsida.

En annan spelare som var nöjd med lagets insats var lagkaptenen Christoffer Liljewall.

– Vi kom ut direkt med bra fart och aggressivitet. Det var skönt att få utdelning i power play också. Även i de överlägen där vi inte gjorde mål så spelade vi bra och skapade ett övertag som vi kunde rida vidare på.

Och att rida vidare mot nya poäng är det som gäller för Rögle nu. Ny hemmamatch står på schemat, denna gång mot Färjestad och Rögle har revansch att utkräva. Senast lagen möttes i Lindab Arena så slutade det med en 2-1 vinst för Färjestad efter straffar.

Efterlängtad seger för Färjestad

ÄVen Färjestad fick något av ett trendbrott i torsdags. Med endast en seger på de sju senaste matcherna inför mötet med Malmö så var det vissa frågetecken kring Färjestads form. Man fick också kämpa för de tre poäng man plockade hem via seger med 4-2.

Två gånger om hamnade man i underläge men man lyckades komma ikapp och i slutet av matchen avgjorde Johan Ryno mötet med sitt sena 3-2 mål.

– Framförallt var det ruskigt skönt att få vinna igen, det var ett tag sedan för oss sen vi tog tre poäng. Så ruskigt skönt att börja en ny månad på ett bra sätt, sa Ryno till klubbens hemsida efter matchen.

Ryno meddelade också att Färjestad nu siktar framåt och att svackan man varit inne i nu är dags att lägga bakom sig. Allt med start på lördagen med bortamatchen mot Rögle.

– Det händer väl de flesta lag att de kommer i en svacka. Förhoppningsvis är november vår sämsta månad och att det bara är det bra kvar nu.