• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle hoppas ha hittat formen under uppehållet

26 december 2015 09:00

Varken Rögle eller Örebro har rosat marknaden under de senaste omgångarna och radat upp förluster. Nu ställs de mot varandra på annandagen och hemmalaget vill visa sin publik att de haft en energipåfyllande jul.


Läget i lagen

Rögles back Almen Bibic är avstängd fram till och med den 7 januari efter en huvudtackling och saknas således fram till dess.

Forwarden Alex Aleardi har under uppehållet lämnat Rögle för spel i Asplöven.

Den tidigare skadade backen Alen Bibic tränar för fullt och räknas vara spelklar. Centern Jesper Jensen har varit skadad sedan slutet av oktober. Han har nu börjat träna lätt med laget, men troligtvis får han vänta på comebacken i matchspel.

Emil Kristensen har varit utlånad till Oskarshamn. Han är nu tillbaka och kämpar om en plats i Rögles backuppställning.

Örebros Viktor Ekbom har varit skadad i de senaste tre matcherna. Det är oklart om han kommer till spel mot Rögle.

Spelare att hålla koll på

I hemmalaget är givetvis Patrik Cehlin spelaren att hålla ett extra öga på. Han är inne i en hysterisk målform med fyra nätrassel på de tre senaste matcherna. Sett till de fem senaste har han också noterats för tre assist.

Örebros back Petr Zamorsky har gjort tre mål och två assist på de fem matcher han spelat sedan han återvände till klubben.

Greg Squires värvades för att producera Örebromål. Det har varit lite knapert med det inledningsvis, men på de senaste fem matcherna har han gjort fyra mål.

Notera att:

* Örebro har fyra raka förluster. Laget har bara tagit sex poäng av 27 möjliga under de nio senaste matcherna.

* Rögle kommer till matchen med tre raka förluster. Deras poängskörd de nio senaste matcherna är blott fyra poäng.

* Rögle och Örebro har redan hunnit mötas tre gånger under säsongen. Det har varit tre frejdiga möten med en hel del mål. Först vann Örebro med 5-2, men sedan tog Rögle hand om alla sex poängen i back-to-back mötena i slutet av oktober, 6-3 hemma och 4-2 borta.

Citaten

– Det är viktigt att vi är aktiva från första bytet. Jag vet av erfarenhet efter ett längre uppehåll att det är viktigt att spelarna mentalt är förberedda och påkopplade, säger Rögletränaren Anders Eldebrink och skickar en hälsning till hemmafansen.

– Vi har en fantastisk publik som stöttat oss hela året. Det är viktigt att vi i laget visar känslor och engagemang direkt för att få med oss publiken. Vi ska göra det tillsammans.

Fem senaste matcherna

Brynäs-Rögle 2-1 ÖT Örebro-Skellefteå 2-3
Luleå-Rögle 2-1 HV71-Örebro 7-2
Rögle-Färjestad 2-4 Brynäs-Örebro 3-2
Rögle-HV71 5-3 Örebro-Linköping 3-4 ÖT
MODO-Rögle 4-1 Örebro-Frölunda 5-3