• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Rögle vill fälla serieledarna

15 januari 2016 16:00

Rögle gästas på lördagen av Frölunda i det första mötet i back-to-back. Hemmalaget har fallit i de två tidgare drabbningarna och är rejält revanschsuget.


Formkollen

Rögle har vunnit fyra av sina tio senaste matcher och varje seger är viktig för laget från Ängelholm. I nuläget har tolvan Rögle nio poäng ner till MODO som ligger under strecket.

Frölunda har vunnit sju av sina tio senaste matcher och fyra av de fem senaste. Ett riktigt bra facit som gör att klubben ligger etta i tabellen och vid två segrar under helgens matcher mot Rögle har laget ett försprång på minst tre poäng till Skellefteå.

Fem senaste matcherna

9 jan Karlskrona-Rögle 1-2
7 jan Rögle-Djurgården 3-5
30 dec Rögle-HV71 6-2
28 dec Linköping-Rögle 7-2
26 dec Rögle-Örebro 7-2
9 jan Färjestad-Frölunda 0-6
6 jan Frölunda-MODO 3-4
30 dec Frölunda-Malmö 3-2PS
28 dec Skellefteå-Frölunda 2-3
26 dec Karlskrona-Frölunda 3-6

Läget i lagen

Rögle får lagom till matchen mot Frölunda tillbaka Kevin Marshall tillbaka från avstängning. Dansken Jesper Jensen är skadad och borta resten av säsongen. Ludvig Claesson saknades i lagets senaste match och är osäker till spel.

Frölunda saknade den offensive backen Lukas Bengtsson i lagets senaste match och hans medverkan är osäker. Dessutom har Frölunda släppt backen Oliver Bohm till ligakonkurrenten Malmö.

Notera att:

  • Frölunda är SHL:s näst bästa lag i numerärt överläge, Rögle ligger elva i samma statistik.
  • Frölundas burväktare Lars Johansson har bäst räddningsprocent och minst insläppta mål per match i SHL. Han har dessutom vunnit samtliga 18 matcher han startat i.
  • Rögles Patrik Cehlin har gjort 14 poäng på de tio senaste matcherna.
  • Frölunda har vunnit båda mötena med Rögle under säsongen.
  • Backen Oscar Fantenberg har gjort två mål och två assist mot Rögle under säsongen.

Citatet:

– Vi ska först och främst åka ner dit och möta upp deras energi de har på hemmaplan. De har bra tryck och bra publik så det gäller att ha bra inställning och veta att det komemr bli en tuff match. Vi ska försöka trötta ut dem och lita på vårt powerplay som varit riktigt bra under säsongen och förhoppningsvis få dit lite puckar där, säger Lars Johansson i en intervju med SHL.se