• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
MODO
MODO

Stor spänning väntar i Lindab Arena

28 januari 2016 10:00

Rögle tar på torsdagen emot MODO på hemmaplan. Redan nu dallrar luften i Skåne av förväntan och spänning då det är en oerhört viktig match med viktiga poäng på spel. Fem poäng och ett nervkittlande kvalstreck skiljer lagen åt inför mötet.


Lagens form

Rögle är inne i en tung trend för tillfället. Fyra raka förluster har man nu radat upp då tisdagens match mot Skellefteå slutade 1-4. Spelmässigt var dock Rögle bra med i matchen och länge stod mötet i Västerbotten och vägde med 1-1 en bra bit in i den tredje perioden. Men likväl blev det en ny förlust och kvalstrecket börjar komma läskigt nära för de grönvita.

– Spelmässigt är vi bra med och vi gör det vi ska men vi tar inte tillvara på våra chanser, sa tränaren Anders Eldebrink till C More efter den senaste matchen.

MODO blandar och ger men har ändå en bättre form nu än vad man haft tidigare. På de tre senaste matcherna har man två segrar då både HV71 och Djurgården har besegrats i Fjällräven Center. Dock så har MODO fortsatta problem på bortaplan då den stora delen av poängen kommer på hemmaplan. Endast nio av lagens 34 inspelade poäng har kommit på bortais.

Fem senaste matcherna:

26 jan Skellefteå-Rögle 4-1
23 jan Rögle-Luleå 0-3
21 jan Färjestad-Rögle 4-1
17 jan Frölunda-Rögle 6-2
16 jan Rögle-Frölunda 6-3
26 jan MODO-Djurgården 4-1
23 jan HV71-MODO 3-0
22 jan MODO-HV71 4-1
16 jan Karlskrona-MODO 3-2 OT
14 jan Brynäs-MODO 2-1

Den interna kampen i tabellen

Det är en oerhört viktig match som spelas i Lindab Arena. Just nu skiljer det fem poäng mellan lagen då Rögle just nu finns på tolfte plats med 39 poäng. MODO skuggar fem poäng bakom och de tre poängen det spelas om kan således verkligen spela en stor roll inför sluttampen på serien. Vi kan med andra ord räkna med rejäl dramatik på isen.

Kanske kan det vara så att hemmaplan blir det som avgör för Rögle? MODO har som sagt endast tagit nio av sina 34 poäng på bortaplan och för Rögles del är det hemmaplan som gäller när det kommer till att plocka poäng. 25 av lagens 39 poäng har kommit i Lindab Arena.

Tidigare möten

Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen, och tesen om hemmaplansfördel har gällt även då. Båda mötena har varit i Örnsköldsvik och MODO har vunnit båda gångerna med 3-1 respektive 4-1.

Tittar vi mer historiskt mellan lagen så är det fördel MODO då de har vunnit nio av de senaste tolv mötena.

Läget i lagen

Rögle ser ut att komma till spel med samma lag som senast. Det innebär bland annat att långtidsskadade Jesper Jensen och Ludvig Claesson saknas.

Hos MODO så får man tillbaka Joel Kwiatkowski som varit avstängd. Annars saknas fortsatt Nichlas Torp och Byron Ritchie som båda är långtidsskadade. Peter Öberg saknas också med en hjärnskakning.

Notera att

* Rögles Patrick Cehlin är fortsatt het. 17 poäng på de 15 senaste matcherna.

* Rögle är ett av seriens lag som tar mest tvåminutersutvisningar.

* MODO har seriens näst sämsta powerplay.

* MODO tekar betydligt bättre i egen zon än i anfallszonen.

* Både Rögle och MODO är i toppskiktet när det gäller blockerade skott.