• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

HV71 vill hitta tillbaka till formen

2 februari 2016 10:00

Efter två raka segrar med hållen nolla har HV71 nu två raka storförluster på sitt konto och många ställer sig frågan om vilken form HV71 egentligen befinner sig i? Svaret kanske kommer på tisdagen då Rögle gästar Kinnarps Arena.


Lagens form

HV71 har verkligen blandat och gett den senaste tiden. Förra veckan imponerade man med två raka segrar och hållna nollor. MODO besegrades med 3-0 och Frölunda fick se sig besegrat med 2-0. Men efter det har formen bedarrat hos HV71 och resultaten likaså. 2-5 mot Skellefteå och senast 1-5 mot Linköping.

Rögle har inte heller någon form att skryta om för tillfället. På de sex senaste matcherna har det blivit fem förluster. Det är bara mot MODO som Rögle lyckats vinna. Ett lag man har bakom sig i tabellen. Lagen man har mött som man har ovanför sig i tabellen har man svårare mot.

Fem senaste matcherna

30 jan Rögle-Växjö 1-4
28 jan Rögle-MODO 2-1
26 jan Skellefteå-Rögle 4-1
23 jan Rögle-Luleå 0-3
21 jan Färjestad-Rögle 4-1
30 jan Linköping-HV71 5-1
28 jan HV71-Skellefteå 2-5
26 jan Frölunda-HV71 0-2
23 jan HV71-MODO 3-0
22 jan MODO-HV71 4-1

Rögle - Mardrömsmotstånd för HV71

Tisdagens möte blir säsongens sista för HV71 och Rögle då lagen har mötts tre gånger tidigare denna säsong. Trenden är också tydlig mellan lagen då Rögle vunnit samtliga möten. Detta också med tydlig marginal då alla tre segrar har varit med två mål eller fler, och total målskillnad på dessa tre matcher är klara 15-7 till Rögles favör. Det är bara mot HV71 och Karlskrona som Rögle ännu under denna säsong inte förlorat.

Viktiga poäng på spel

Kollar vi in tabellen så går det ganska snabbt att se att det är viktiga poäng det spelas om på tisdagen. HV71 har ett litet avstånd upp till lagen ovanför och framförallt till lagen som ligger bland de sex första, vilket betyder direktplats till kvartsfinal. Därför vill det till att man bryter den dystra Rögle-trenden för att inte halka för långt efter och således cementeras på en plats som leder till åttondelsfinal.

För Rögles del vill man såklart uppåt i tabellen även om fokus kanske mest ligger på att undvika kvalstrecket. Just nu har man tolv poäng upp till lagen som får spela åttondelsfinal och åtta poäng ner till närmast jagande lag, som är MODO på en kvalplats.

Citatet

Efter lördagens förlust för Rögle mot Växjö var tränaren Anders Eldebrink allt annat än nöjd med sitt lags insats.

– Vi var inte taggade, vi måste jobba hårdare. Det var en dålig match av oss och jag är besviken när jag ser många spelare som inte tar ansvar. Det är bara att kolla på Växjös backmål. Båda skotten sitter i krysset, våra backar måste också lära sig att skjuta. Det tjatar jag om dag ut och dag in, sa han på presskonferensen efter matchen.

Läget i lagen

Hos HV71 saknas Teemu Laine, Simon Karlsson och Ted Brithén sedan tidigare. Chris Campoli är avstängd. Backen Jere Karalahti tog inte plats i truppen senast.

Liksom tidigare spelade Rögle senast utan Jesper Jensen, Ludvig Claesson och Jens Hellgren.

Notera att

* HV71 har ännu inte besegrat Rögle i år.

* Rögle skjuter minst skott av alla lag på bortaplan.

* Rögles nyförvärv Felix Schütz har gjort mål två matcher i rad.

* HV71 är ett av seriens effektivaste lag i powerplay på hemmaplan.